Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 08:26

European Best Destinations: Τρεις ελληνικοί προορισμοί στους καλύτερους της Ευρώπης για το 2023 (pics)

European Best Destinations: Τρεις ελληνικοί προορισμοί στους καλύτερους της Ευρώπης για το 2023 (pics)
Copyright Kite_rin

Περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από 178 χώρες ψήφισαν για τον «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό για το 2023», που διενήργησε η πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.

Η λίστα περιλαμβάνει αρκετούς προορισμούς - έκπληξη, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε περισσότερους από 400 απ’ όλο τον κόσμο.

Φέτος, όπως αναφέρει το travelgo, η Ελλάδα έχει τριπλή παρουσία στη λίστα με τους 20 top προορισμούς της Ευρώπης. Η Αθήνα αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2023. Η Ρόδος κατέκτησε την 14 θέση, ενώ η Μήλος βρέθηκε στην 18η θέση της κατάταξης.

«Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, είναι το λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας», γράφει το συνοδευτικό κείμενο της λίστας του European Best Destinations και προσθέτει ότι η Αθήνα προσφέρει εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις και έντονη νυχτερινή ζωή.

«Η Ρόδος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και σίγουρα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης. Είναι ένας τέλειος προορισμός για κάθε είδους ταξιδιώτη», αναφέρει το EBD για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Το νησί των Ιπποτών με την υπέροχη μεσαιωνική πόλη του, είναι ιδανικό για τους λάτρεις της ιστορίας και των κάστρων, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν ηλιόλουστες διακοπές.

Με εκπληκτικές παραλίες και φυσικές πισίνες, η Μήλος είναι «ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα», γράφει το EBD. «Χαρίστε στον εαυτό σας μια χαλαρωτική μέρα στην όμορφη παραλία του Σαρακήνικου ή στην παραλία της Φυριπλάκας. Οι λάτρεις της ιστορίας δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου».

Ακολουθεί η κατάταξη των 20 καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών για το 2023, σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών στο European Best Destinations:

1. Βαρσοβία, Πολωνία

2. Αθήνα, Ελλάδα

3. Μάριμπορ, Σλοβενία

4. Βιέννη, Αυστρία

5. Cittadella, Ιταλία

6. Έσσεν, Γερμανία

7. Βεσζπρέμ, Ουγγαρία

8. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

9. Γκρενόμπλ, Γαλλία

10. Μάνχαϊμ, Γερμανία

11. Πόρτο Σάντο, Πορτογαλία

12. Τολέδο, Ισπανία

13. Φαϊάλ, Αζόρες, Πορτογαλία

14. Ρόδος, Ελλάδα

15. Κοπεγχάγη, Δανία

16. Tossa de Mar, Ισπανία

17. Ασκόνα-Λοκάρνο, Ελβετία

18. Μήλος, Ελλάδα

19. Πράγα, Τσεχία

20. Sóller, Ισπανία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr