Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 08:49

Independent: Η Χαλκιδική στα καλύτερα μέρη για ένα ταξίδι το 2023 (pics)

Independent: Η Χαλκιδική στα καλύτερα μέρη για ένα ταξίδι το 2023 (pics)
Φωτογραφία instagram: georgepapanas

Tα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος μέσα στο 2023 μοιράστηκε η ταξιδιωτική ομάδα του Independent.

«Μετά από χρόνια περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία, ελπίζουμε ότι είναι η πρώτη χρονιά που τα ταξίδια θα επανέλθουν σε γενικές γραμμές στην "κανονικότητα", με τις περισσότερες χώρες να έχουν ανοίξει και πάλι για τους τουρίστες, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον εξετάσεις και γραφειοκρατία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα μέρη από όλον τον κόσμο, η ομάδα του Independent έχει συμπεριλάβει τη Χαλκιδική, την οποία έχει ξεχωρίσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

«Η Χαλκιδική στη βόρεια Ελλάδα, που έχει χαρακτηριστεί από το Lonely Planet ως ένα από τα κορυφαία μέρη που θα επισκεφθείτε το 2023, είναι μια περιοχή γνωστή για την εκπληκτική παραλία και τις τρεις χερσονήσους της. Επισκέφθηκα το θέρετρο Miraggio Thermal Spa στη Χαλκιδική πριν από πέντε χρόνια και από τότε αυτή η ηπειρωτική περιοχή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα μέρη στα οποία θέλω να επιστρέψω.

Από αυτό το πολυτελές θέρετρο -που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας- θαύμασα τη φαινομενικά ατελείωτη θέα στον γαλαζοπράσινο ωκεανό και το μεσογειακό δασικό πράσινο. Η κοντινή πόλη της Κασσάνδρας είναι επίσης γνωστή για την εκλεκτή νυχτερινή της ζωή. Ενώ βρίσκεστε στη Χαλκιδική, σημειώστε να επισκεφθείτε τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τη γενέτειρα του Αριστοτέλη στα Στάγειρα για να απολαύσετε μερικά πολιτιστικά αξιοθέατα.

Τις πιο χαλαρές μέρες, μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε ψαροντούφεκο και ηλιοθεραπεία στην παραλία Καλαμίτσι. Επιπλέον, το μονοπάτι πεζοπορίας από την Κουτσουπιά στη Σίβηρη προσφέρει την ευκαιρία να δείτε την τοπική άγρια ζωή, ενώ θαυμάζετε τη θάλασσα κάτω από το νερό», γράφει χαρακτηριστικά η Helen Wilson-Beevers

Ακολουθούν τα μέρη που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών της ομάδας του βρετανικού μέσου, για τις διακοπές τους μέσα στο 2023.

Αγγλική ακτή

Σρι Λάνκα

Πυρηναία, Γαλλία/Ισπανία/Ανδόρα

Χαλκιδική, Ελλάδα

Hauts-de-France

Islay, Σκωτία

Ποδηλασία στον Όντερ, Γερμανία/Πολωνία

Περιοχή Alentejo, Πορτογαλία

Arran, Σκωτία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr