Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 08:38

Fodor's Travel: Η Κρήτη στους 6 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2023 (pics)

Fodor's Travel: Η Κρήτη στους 6 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2023 (pics)
CLOCKWISE: GEORGIOS TSICHLIS/SHUTTERSTOCK;DZIEWUL/SHUTTERSTOCK;PATRYK KOSMIDER/SHUTTERSTOCK

Προτάσεις για ταξίδια της επόμενης χρονιάς δημοσίευσε ο οδηγός Fodor's Travel.

Τροπικά νησιά, μεσαιωνικές πόλεις, επιβλητικά βουνά και εξωτικοί παράδεισοι μάς δίνουν ιδέες και έμπνευση για μελλοντικές ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Η φετινή Go List του Fodor's αποτελείται από συνολικά 40 προορισμούς. Στην Ευρώπη, ο διάσημος οδηγός ξεχώρισε 6 προορισμούς και προτείνει στους απανταχού ταξιδιώτες να τους επισκεφθούν το 2023. Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει ένα ελληνικό νησί και αυτό δεν είναι άλλο από την Κρήτη. Όσο για τις υπόλοιπες επιλογές, κάποιες από αυτές σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

Με ονειρικές παραλίες και πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες, η Κρήτη φιγουράρει για ακόμη μια φορά ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης. Όπως αναφέρει το Fodor's, στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν σε παρθένες παραλίες, να επισκεφθούν συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους και να απολαύσουν το πιο υγιεινό φαγητό στον κόσμο.

Το Fodor's προτείνει επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, χαλάρωση σε υπέροχες παραλίες, όπως το Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο ή τον γεμάτο φοίνικες παράδεισο του Βάι και ταξίδι στο χρόνο μέσα από μια επίσκεψη στο μινωικό παλάτι της Κνωσού ή στο πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον συγγραφέα του Ζορμπά, Νίκο Καζαντζάκη.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην παγκοσμίως γνωστή κρητική φιλοξενία- «είτε επιλέξετε να ψωνίσετε μέχρι τελικής πτώσης στα εμπορικά σοκάκια των Χανίων, είτε να γευτείτε τοπικές λιχουδιές στις ταβέρνες, είτε απλά να καθίσετε σε ένα τραπέζι στο πεζοδρόμιο, σε ένα παραδοσιακό καφενείο, για να πιείτε ρακή, μπορείτε να είστε σίγουροι για μια θερμή υποδοχή», γράφει το Fodor's.

Τέλος, ο οδηγός δίνει στους ταξιδιώτες και ένα tip: «Αν θέλετε πραγματικά να πάρετε μια καλή γεύση από τον τρόπο ζωής στο νησί, προσέξτε τις αφίσες που διαφημίζουν γλέντια με κρητική μουσική, τα οποία συνήθως γίνονται σε μικρά χωριά».

Οι 6 top προορισμοί στην Ευρώπη για το 2023:

Κρήτη, Ελλάδα

Γάνδη, Βέλγιο

Γρανάδα, Ισπανία

Οστούνι, Ιταλία

Ράι, Αγγλία

Τρόντχαϊμ, Νορβηγία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr