Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 08:04

CNN: 2 ελληνικά boutique ξενοδοχεία στη λίστα με τα τοπ που μόλις άνοιξαν (pics)

Δύο ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται στη λίστα του CNN ανάμεσα στα καλύτερα boutique ξενοδοχεία στον κόσμο, που ανοίγουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μικρά, πολυτελή, με συγκεκριμένο χαρακτήρα, τα boutique ξενοδοχεία αποτελούν μία από τις κυρίαρχες τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Είτε αποτελεί μια πρόταση διαμονής σε ολοκαίνουργιο κτίριο είτε αφορά ιστορικό κτίριο, που ανακατασκευάζεται ή αναπαλαιώνεται, τα boutique ξενοδοχεία μπορεί να έχουν μικρή δυναμικότητα σε κλίνες, έχουν, ωστόσο, ιδιαίτερο χαρακτήρα και διαφοροποίηση ως προς την αισθητική, τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Και μπορεί η πανδημία να έχει πληγώσει τον τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια, όμως τα πράγματα φαίνονται ελαφρώς πιο ελπιδοφόρα για το 2022. Σε αυτό ποντάρει το CNN και έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα νέα boutique ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πόρτες τους ή πρόκειται να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο ελληνικά.

Xenodocheio Milos, Αθήνα

Με επτά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, το brand εστιατορίων Estiatorio Milos δεν φοβάται να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Το πολυτελές ελληνικό εστιατόριο με θαλασσινά μπήκε φέτος σε νέα μονοπάτια με τα εγκαίνια του Xenodoxeion Milos, του πρώτου Gastronomy Boutique ξενοδοχείου στον κόσμο με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα και τα θαλασσινά. Βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αποτελείται από 43 δωμάτια και είναι ένας μινιμαλιστικός ναός γαστρονομίας, με θέα στον πευκόφυτο λόφο του Λυκαβηττού και τη νεοκλασική Παλιά Βουλή.

Το νέο boutique ξενοδοχείο έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Divercity Architects, με έναν σχεδιασμό που αντανακλά την ιστορία και το μεγαλείο της Αθήνας. Συνδυάζοντας την αγνότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και τέχνης με τη διαχρονικότητα του Αιγαίου, ο σχεδιασμός και το design ολοκληρώνεται με φυσική ξυλεία, βελούδινη απαλή επίπλωση, ψηλά ταβάνια και κομψά μαρμάρινα μπάνια.

ΟΝ Residence, Θεσσαλονίκη

To ιστορικό Όλυμπος Νάουσα ετοιμάζεται να ανάψει ξανά τα φώτα του κάπου μέσα στον Απρίλιο με τη Θεσσαλονίκη να υποδέχεται όχι μόνο το θρυλικό εστιατόριο που φέρει τη λάμψη μιας άλλης εποχής, αλλά κι ένα μοναδικό boutique ξενοδοχείο, που επαναπροσδιορίζει τους κανόνες στο luxury hospitality της συμπρωτεύουσας.

Ο λόγος για το ΟΝ Residence, μια πολυαναμενόμενη άφιξη που αποτελεί μια σύμπραξη της TOR Hotel Group και της Grivalia Hospitality, με το art deco interior design του να είναι επιμελημένο από τη Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι και πάλι της Divercity με τους βραβευμένους αρχιτέκτονες Νικηφορίδης και Cuomo να έχουν αναλάβει την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ το γραφείο του Νίκου Φλετορίδη την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Το ON Residence θα διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, το κεντρικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» στο ισόγειο μαζί με μια πανέμορφη εσωτερική αυλή, το cocktail μπαρ Tiger Loop, ένα σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο mezzanine ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Τα υπόλοιπα boutique ξενοδοχεία που έχει συμπεριλάβει το CNN στη λίστα του είναι τα εξής:

Gleneagles Townhouse, Σκωτία

Από προέδρους και πριγκίπισσες, μέχρι σπουδαίους καλλιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, το θρυλικό ξενοχοχείο Gleneagles της Σκωτίας έχει φιλοξενήσει πολλά διάσημα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της σχεδόν 100χρονης πορείας του. Έτσι, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νέο Gleneagles Townhouse, ένα μικρό, αστικό παρακλάδι του αναμένεται να κάνει εγκαίνια στην πόλη του Εδιμβούργου αυτή την άνοιξη. To «μικρό αδερφάκι» του διάσημου Gleneagles θα διαθέτει 33 δωμάτια και θα εδρεύει σε ένα ιστορικό κτίριο στην πλατεία St. Andrew.

Passalacqua, Ιταλία

Αναγεννησιακά pallazzo, μεγάλα ξενοδοχεία και ιδιωτικές βίλες, χρειάζoνται πολλά για να ξεχωρίσει ένα project σε έναν προορισμό τόσο λαμπερό όσο είναι η λίμνη Κόμο. Αλλά το Passalacqua, ένα ιστορικό αρχοντικό με 24 σουίτες, που θα γίνει boutique ξενοδοχείο, κατάφερε να κάνει αυτό ακριβώς, πριν ακόμα ανοίξει τις πόρτες του. Βρίσκεται στο χωριό Moltrasio, σε οικόπεδο που κάποτε ανήκε στον Πάπα Ιννοκέντιο XI, και προέρχεται από την οικογένεια De Santis, ιδιοκτήτες του απίστευτα πολυτελούς ξενοδοχείου Grand Hotel Tremezzo. Ρομαντικοί κήποι με τριαντάφυλλα, μπάνια από μάρμαρο, και μια μεγάλη σουίτα που «βλέπει» στη λίμνη Κόμο, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του boutique ξενοδοχείο που θα ανοίξει τις πόρτες του τη φετινή άνοιξη.

The First Roma Musica, Ρώμη, Ιταλία

Μόλις 10 λεπτά από τα Ισπανικά Σκαλιά στην πολυτελή συνοικία Prati της Ρώμης, το The First Roma Musica είναι ένα boutique ξενοδοχείο με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και καθαρές, μοντέρνες γραμμές. Θα ανοίξει τις πόρτες του τη φετινή άνοιξη, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα χαλαρωτικό καταφύγιο από τη φασαρία της Αιώνιας Πόλης. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 24 δωμάτια, πολλά από τα οποία θα έχουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ένα σπα με εσωτερική πισίνα καθώς και ένα μπαρ στην ταράτσα με πανοραμική θέα στον ποταμό Τίβερη.

Mandarin Oriental Mayfair, Αγγλία

Με μόλις 50 υπνοδωμάτια, το νέο Mandarin Oriental Mayfair υπόσχεται να προσφέρει διακριτική και προσιτή πολυτέλεια όταν ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη του καλοκαιριού.

Como Le Montrachet, Γαλλία

Ο Όμιλος COMO θα γίνει η πρώτη διεθνής εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων που θα εισέλθει φέτος στην οινοπαραγωγική περιοχή Cote-d’Or με τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Como Le Montrachet. Στην καρδιά της Βουργουνδίας, η διαμονή σε ένα από τα 31 δωμάτια θα μοιάζει με γαλλικό παραμύθι. Ένα πραγματικό όνειρο κάθε οινόφιλου ταξιδιώτη, το boutique ξενοδοχείο θα απαρτίζεται από τέσσερα ιστορικά κτίρια στο χωριό Puligny-Montrachet που περιβάλλεται από αμπελώνες.

Palazzo Rainis Hotel & Spa, Κροατία

Τοποθετημένο ακριβώς πάνω στην Αδριατική Θάλασσα στην πόλη Novigrad, το Palazzo Rainis Hotel & Spa πήρε το όνομά του από μια εύπορη βενετική οικογένεια που διατηρούσε φαρμακείο στο Novigrad από το 1857 έως το 1930. Το νέο ακίνητο διαθέτει 16 δωμάτια και σουίτες υψηλής σχεδίασης, με κομψές πινελιές, όπως παρκέ δάπεδα και μοντέρνα κρεβάτια. Οι επισκέπτες που θα κάνουν check in τη φετινή άνοιξη θα συναντήσουν επίσης ένα νέο εξαιρετικό εστιατόριο με το όνομα Chemistry and Potion’s και ένα μεγάλο μπαρ που θα σερβίρει εξαιρετικά τοπικά κρασιά.

Chateau Denmark, Αγγλία

Με μαξιμαλιστική ψυχεδελική ταπετσαρία, κεφαλάρια με γκράφιτι και γοτθικά μπάνια αντάξια... του Κόμη Δράκουλα, γεμάτα με κόκκινο βελούδο, το νέο ξενοδοχείο Chateau Denmark του Λονδίνου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει την άνοιξη του 2022. Το indie ξενοδοχείο 55 δωματίων είναι διαρρυθμισμένο σε 16 κτίρια στην πολυσύχναστη γειτονιά Soho του Λονδίνου, αντλώντας έμπνευση από την τοποθεσία του στην οδό Denmark Street, εκεί που χτυπούσε η καρδιά μουσικών ινδαλμάτων όπως οι The Sex Pistols, οι Rolling Stones, David Bowie και Jimi Hendrix.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr