Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 08:32

European Best Destinations: Οι 20 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2021 (pics)

Οι πόλεις της Ευρώπης φημίζονται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, οι οποίες προσφέρουν τους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες.

Ζεστό κρασί, τοπικές λιχουδιές και πλατείες που μετατρέπονται σε παραμυθένια σκηνικά σε βάζουν με τον καλύτερο τρόπο στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, έβαλε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες να επιλέξουν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις, αφού περιλαμβάνουν αρκετές λιγότερο γνωστές πόλεις που δεν θα περιμένατε να δείτε σε αυτή τη λίστα.

Πάμε να δούμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για φέτος:

1. Βασιλεία, Ελβετία

 Copyright: Andreas Gerth / Basel.com

Η χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στην καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, στις Barfüsserplatz και Münsterplatz, θεωρείται η ομορφότερη και μεγαλύτερη της Ελβετίας. Σύμφωνα με την έρευνα της European Best Destinations, είναι και η καλύτερη της Ευρώπης για φέτος. Περίπου εκατό ψηλά πεύκα περιστοιχίζουν τους δρόμους και στέκονται σαν φωτισμένοι φρουροί που δείχνουν το δρόμο στον επισκέπτη.

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 Copyright: Advent Feast at the Basilica

Η Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη είναι για άλλη μία χρονιά μία από τις καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Το παγοδρόμιο, το ζεστό κρασί, οι λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα και το μεγαλύτερο 3D show φώτων της Ευρώπης δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων.

3. Πόζναν, Πολωνία

 Copyright ilolab

Το στολίδι της δυτικής Πολωνίας, το Πόζναν φιλοξενεί μια εορταστική χριστουγεννιάτικη αγορά που απλώνεται ανάμεσα στα αναγεννησιακά κτήρια της πλατείας της Παλιάς Αγοράς της πόλης. Από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με το European Best Destinations, η οποία περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ γλυπτικής από πάγο.

4. Βιέννη, Αυστρία

 Copyright: Calin Stan

Πώς μπορείς να πας στη Βιέννη τα Χριστούγεννα και να μη φύγεις ερωτευμένος μαζί της; Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Τα δέντρα με τα λαμπιόνια γύρω από την πλατεία ακτινοβολούν σαν μια θάλασσα φώτων, ενώ οι γιορτινές μελωδίες, τα λαχταριστά εδέσματα και το ζεστό κρασί, δεν αφήνουν κανέναν δυσαρεστημένο. Μια εμπειρία που σίγουρα αξίζει να ζήσετε έστω μία φορά στη ζωή σας.

5. Βρυξέλλες, Βέλγιο

 Copyright: Visitbrussels

Το Winter Wonders είναι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην καρδιά των Βρυξελλών. Οι μαγικές μελωδίες και τα φώτα στην Grand Place, το εντυπωσιακό δέντρο, το παγοδρόμιο, οι διάσπαρτες χριστουγεννιάτικες αγορές και οι πάγκοι με τα στολίδια και τις σοκολάτες δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια παραμυθένια πόλη.

6. Τρίερ, Γερμανία

 Copyright: trierer-weihnachtsmarkt.de

Μετά από 42 χρόνια λειτουργίας, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Τρίερ παραμένει μία από τις ωραιότερες σε όλη τη Γερμανία. Στη μεσαιωνική κεντρική αγορά και μπροστά από το επιβλητικό σκηνικό του καθεδρικού ναού της πόλης, τα 95 όμορφα διακοσμημένα περίπτερα δημιουργούν το κατάλληλο γιορτινό σκηνικό.

7. Δρέσδη, Γερμανία

 Copyright: Mapics

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές της Γερμανίας. Το Striezelmarkt, η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας, κλέβει την παράσταση.

8. Μαδέρα, Πορτογαλία

 Copyright Visit Madeira

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Μαδέρα έχει βραβευτεί ως η «καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη». Τα λαμπερά φωτιά, το περίφημο κρασί της Μαδέρα και τα εξωτικά λουλούδια και φρούτα προσφέρουν ένα διαφορετικό σκηνικό για να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων.

9. Τιφλίδα, Γεωργία

 Copyright 4U.GE

Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Kura, η πρωτεύουσα της Γεωργίας είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης στήνονται χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ στην First Republic Square πραγματοποιούνται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις γύρω από ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

10. Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

 Copyright Manchester City Marketing

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μάντσεστερ, η μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη της Αγγλίας, προσελκύει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Περίπου 300 πάγκοι που βρίσκονται σε όλη την πόλη, προσφέρουν λαχταριστές λιχουδιές από όλο τον κόσμο, ποτά και κομψά χειροποίητα δώρα στην καρδιά του πολυσύχναστου κέντρου της πόλης.

11. Govone, Ιταλία

 Copyright magicopaesedinatale.com

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Govone είναι η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ιταλία, κοντά στο Τορίνο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατατάσσετε επίσης στις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Το «Magico Paese di Natale» διαδραματίζεται στο μικρό χωριό Govone στους λόφους Langhe-Roero, την περιοχή κρασιού στο Πιεμόντε, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

12. Βίλνιους, Λιθουανία

 Copyright astudio

Για 4 συναπτά έτη το Βίλνιους έχει χαρακτηριστεί ως ο προορισμός με το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ευρώπη. Ολόκληρη η πόλη του Βίλνιους είναι στολισμένη με υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια, αποτελώντας ένας ξεχωριστό προορισμό για αυτή την εποχή.

13. Ταλίν, Εσθονία

 Copyright snowflakediana

Το Ταλίν, στο οποίο δόθηκε πριν από 2 χρόνια ο τίτλος της πιο όμορφης χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Ευρώπη, έχει γίνει ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε τα Χριστούγεννα. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Ταλίν ευχαριστεί τους πάντες με τη θαλπωρή, την ιστορική τοποθεσία, τα αιωνόβια κτίρια και τις μακροχρόνιες παραδόσεις.

14. Μπρυζ, Βέλγιο

 Copyright Kite_rin-1

Η ρομαντική αυτή πόλη έχει μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη και είναι σίγουρο ότι θα γοητευτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

15. Πράγα, Τσεχία

 Copyright: Cge2010

Μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης σας περιμένει αυτόν τον χειμώνα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην πλατεία της Παλιάς Πόλης στο κέντρο της Πράγας είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφτείτε την Τσεχία. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται μια παραδοσιακή τσέχικη αγορά, όπου, σε δεκάδες ξύλινους πάγκους, οι έμποροι προσφέρουν τυπικά χριστουγεννιάτικα είδη, όπως παραδοσιακές τσέχικες μπάλες από γυαλί, προϊόντα από γυάλινα μαργαριτάρια ή άχυρο, κεντημένα στο χέρι τραπεζομάντιλα, ξύλινα παιχνίδια, κόφτες μπισκότων και πολλά άλλα.

16. Εδιμβούργο, Σκωτία

 Copyright f11photo

Οι παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικες γιορτές του Εδιμβούργου θα σκορπίσουν το εορταστικό κέφι σε όλη τη σκωτσέζικη πρωτεύουσα μεταξύ 19 Νοεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου 2022. Η εκπληκτική χριστουγεννιάτικη αγορά στο "Το East Princes Street Gardens" θα προσφέρει λιχουδιές για όλους.

17. Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Γερμανία

 Copyright footageclips

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Rothenburg ob der Tauber είναι μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία και πιθανώς μια από τις πιο ρομαντικές και αυθεντικές. Ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας μπορεί να το βρει σε αυτή τη γοητευτική αγορά, από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά μέχρι ζεστό κρασί.

18. Νυρεμβέργη, Γερμανία

 Copyright Mapics

Το δελεαστικό άρωμα από μελόψωμο, ζεστό κρασί και ψητά λουκάνικα θα σας κερδίσει στο Christkindlesmarkt της Νυρεμβέργης. Οι 180 ξύλινοι πάγκοι, διακοσμημένοι με κόκκινο και λευκό χρώμα προσφέρουν παραδοσιακά είδη, όπως χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γαστρονομικές λιχουδιές.

19. Μπαθ, Αγγλία

 Copyright Nigel Jarvis

Ενώ το Μάντσεστερ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, το Bath θεωρείται συχνά μια από τις καλύτερες. Η 18ήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση χριστουγεννιάτικων αγορών στη Νοτιοδυτική Αγγλία και αποτελείται από περισσότερα από 170 όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σαλέ στην καρδιά του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Bath.

20. Μάλαγα, Ισπανία

 Copyright Matthieu Cadiou / European Best Destinations

Κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ηλιόλουστες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Η Μάλαγα είναι ένας προορισμός που πρέπει να δείτε τα Χριστούγεννα. Για τις επόμενες διακοπές των Χριστουγέννων, ξεχάστε το χιόνι και το κρύο. Αντί να κάνετε πατινάζ σε μια παγωμένη λίμνη, κολυμπήστε στη Μεσόγειο.