Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 10:27

Απολαμβάνοντας τη θέα σε 6 υπέροχες λίμνες της Ευρώπης (pics)

Υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια λίμνες στον κόσμο, διαφόρων ειδών και η καθεμιά με τη δική της ομορφιά, που σίγουρα δεν πρόκειται να προλάβουμε να γνωρίσουμε από κοντά στη ζωή μας.

Γι’ αυτό το clickatlife δίνει προτεραιότητα σε 6 πανέμορφες και δημοφιλείς λίμνες, ώστε να κάνουμε την αρχή.

Στα σμαραγδένια νερά της λίμνης Königssee

Στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας, στην περιοχή Berchtesgadener, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, η εν λόγω λίμνη είναι μια από τις πιο βαθιές και καθαρές της Ευρώπης. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Berchtesgaden, εκτείνεται σε 8 χιλιόμετρα και περιτριγυρίζεται από βραχώδεις σχηματισμούς ασβεστόλιθου του όρους Watzmann και τις Βαυαρικές Άλπεις. Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στην περιοχή, μπορούν να κάνουν βαρκάδα στα σμαραγδένια νερά της μέχρι την 17ου αιώνα εκκλησία St Bartholomä, ένα ήρεμο μέρος που κάποτε ανήκε στους βασιλιάδες της Βαυαρίας.

Στο εξωπραγματικό σκηνικό στις λίμνες Plitvice

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ένα σύμπλεγμα 16 λιμνών κρυμμένων κάτω από πυκνή βλάστηση περιμένει τους επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Plitvice της Κροατίας, σε ένα μέρος με εξωπραγματική φυσική ομορφιά, με καταρράκτες, κρυστάλλινες λίμνες, ιδιαίτερους σχηματισμούς και πολύ πράσινο. Βρίσκεται στην ορεινή περιοχή που εκτείνεται από την κεντρική Κροατία στα σύνορα με Βοσνία Ερζεγοβίνη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1949 και από το 1979 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προ πανδημίας δεχόταν περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Στο πάρκο κυκλοφορούν επίσης ελάφια, αγριόγατες, αγριογούρουνα, λύκοι και αρκούδες, ενώ αξίζει να ακολουθήσετε το μονοπάτι για τον Veliki Slap, τον πιο ψηλό καταρράκτη της περιοχής, ύψους 70 μέτρων.

Στους αμπελώνες και τις όμορφες πόλεις γύρω από τη λίμνη της Γενεύης

Ανατολικά της Γενεύης βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη της Δυτικής Ευρώπης, η οποία εκτείνεται σαν ένας γιγάντιος, υγρός καθρέφτης, στο γαλλόφωνο καντόνι Vaud, στα νοτιοδυτικά της Ελβετίας. Είναι γνωστή στους περισσότερους ως λίμνη της Γενεύης, αλλά και ως λίμνη Λεμάν και στις βόρειες όχθες της βρίσκεται η κομψή πόλη της Λωζάνης και αρκετές μικρότερες, γραφικές πόλεις, αλλά και όμορφοι αμπελώνες που φτάνουν μέχρι τις απόκρημνες πλαγιές της περιοχής Lavaux. Σχεδόν επάνω στη λίμνη, κοντά στο Montreux, θα δείτε το παραμυθένιο κάστρο Château de Chillon, ένα από τα πολλά που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε στην ενδοχώρα.

Στην πιο διάσημη λίμνη της Ιταλίας, τη Λίμνη Κόμο

Οι λίμνες της Ιταλίας είναι οι περισσότερες εξαιρετικής ομορφιάς, αλλά αυτή που για πολλούς κλέβει τις εντυπώσεις είναι η λίμνη Κόμο για το υπέροχο background με τους κήπους, τα όμορφα ξενοδοχεία και τις κομψές μεσογειακές βίλες. Οι νότιες όχθες αυτής της λαμπερής λίμνης απέχουν περίπου 51 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε έναν τέτοιο συνδυασμό σε μελλοντικό σας ταξίδι στην Ιταλία. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αλπικά τοπία, γραφικές πόλεις όπως το Bellagio, τη Varenna και το Menaggio, αλλά και όμορφες παραλίες.

Στη θεραπευτική Νεκρά Θάλασσα

Γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, το αλμυρό νερό της (9 φορές πιο αλμυρό από τον ωκεανό) και την άνωσή της, η Νεκρά Θάλασσα είναι σίγουρα ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και μια ξεχωριστή λίμνη στον πλανήτη, στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Παρά την ονομασία της είναι λίμνη κι όχι θάλασσα και μάλιστα η πιο βαθιά λίμνη με αλμυρό νερό στον κόσμο, με μέγιστο βάθος που φτάνει τα 300 μέτρα. Πέρα από μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια που έχουν βρεθεί σε κρατήρες στον πυθμένα της, δεν επιτρέπει σε τίποτε άλλο να επιζήσει στα νερά της. Αποτελεί το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη, με την επιφάνειά της να βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου (αρνητικό υψόμετρο) και παρατηρείται σημαντική πτώση του επιπέδου στάθμης της, περίπου 1 μέτρο το χρόνο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των απορροών του Ιορδάνη ποταμού, αλλά και της έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη από τις 5 Fuji λίμνες της Ιαπωνίας

Η λίμνη Kawaguchi είναι μια από τις 5 λίμνες που περιβάλλουν το διάσημο όρος Fuji στην Ιαπωνία, στο Εθνικό Πάρκο Fuji-Hakone-Izu και αδιαμφισβήτητα η πιο όμορφη, που ανήκει και στη λίστα της Unesco. Οι όχθες της παραμένουν στο μεγαλύτερο μέρος τους παρθένες με εκπληκτική χλωρίδα, που το φθινόπωρο και την Άνοιξη, στην εποχή των κερασιών, δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα. Κι όταν δεν υπάρχει συννεφιά, στα νερά της λίμνης αντικατοπτρίζεται το ιερό βουνό, σαν να υπάρχει ένας τεράστιος, φυσικός καθρέφτης.