Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 08:10

Περιήγηση σε 4 προορισμούς του εξωτερικού με έντονα φθινοπωρινά χρώματα (pics)

Περιήγηση σε 4 προορισμούς του εξωτερικού με έντονα φθινοπωρινά χρώματα (pics)
Φωτογραφία instagram: photo2aquarell (Μαγεμένο δάσος Pitlochry, Σκωτία)

Κάθε εποχή έχει τη χάρη της και αν μη τι άλλο, το φθινόπωρο συνδυάζει δροσιά, πρωτοβρόχια και υπέροχα γήινα χρώματα στη φύση, που σε κάποια μέρη του πλανήτη είναι μαγικά.

Δείτε τις προτάσεις του clickatlife:

Nara, Ιαπωνία

Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία είναι το ίδιο μαγικό με την σύντομη εποχή των κερασιών της Άνοιξης, όπου τα φύλλα των δέντρων, τα λεγόμενα kouyou, παίρνουν την ιδιαίτερη απόχρωση και ξεκινούν να πέφτουν σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από το βόρειο νησί Hokkaidō και συνεχίζοντας νότια από τα τέλη του Σεπτέμβρη. Η αρχαία πρωτεύουσα Nara, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το τρένο από το Κυότο, είναι σίγουρο ένα υπέροχο μέρος για το φθινόπωρο, καθώς το μεγάλο πάρκο του γεμίζει με αποχρώσεις του κόκκινου, του χρυσού και του κίτρινου, από τα φύλλα των δέντρων.

Δάσος Dean, Αγγλία

Το αρχαίο αυτό δάσος στο Gloucestershire αποτελούσε κάποτε περιοχή βασιλικού κυνηγιού, ενώ τα δέντρα του χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή πολεμικών πλοίων της βασιλικής οικογένειας. Σήμερα, είναι το τέλειο μέρος για να παρακολουθήσει κάποιος τη φθινοπωρινή χροιά της εποχής, με τα φύλλα να αλλάζουν χρώματα και το χώμα να μυρίζει βροχή. Οι λάτρεις του ποδηλάτου ή της πεζοπορίας μπορούν εύκολα να γυρίσουν το δάσος, αρκεί να προσέχουν για… αγριογούρουνα.

Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

Το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη εποχή σε αυτή την περιοχή, με τις ορδές του καλοκαιριού να έχουν επιστρέψει στη βάση τους και τα φύλλα των αμπελώνων να παίρνουν τις δικές τους αποχρώσεις. Η θέα των αμπελώνων είναι πραγματικά φθινοπωρινή, καθώς το πράσινο των πιο ζεστών μηνών δίνει τη θέση του στο κίτρινο, το καφετί και το πορτοκαλί της εποχής, ενώ είναι και η εποχή του τρύγου, όπου τα σταφύλια παίρνουν το δρόμο τους μέχρι να φτάσουν στη μορφή που θα γεμίσουν το ποτήρι με ένα αρωματικό τοπικό κρασί.

Μαγεμένο δάσος Pitlochry, Σκωτία

Τα πευκοδάση της Σκωτίας μπορεί να μην αλλάζουν χρώματα, αλλά τα φυλλοβόλα δέντρα χαρίζουν μερικές από τις πιο όμορφες αποχρώσεις της Ευρώπης στην μαγική Σκωτία, που φημίζεται για τα κάστρα και την παραμυθένια της διάσταση. Για την πιο ιδανική θέα αυτών των δέντρων που χάνουν σταδιακά τα φύλλα τους, το καλύτερο σημείο είναι έξω από την πόλη, στο φράγμα που χωρίζει τον ποταμό Tummel και την τεχνητή λίμνη Loch Faskally. Κάθε Οκτώβρη, μάλιστα, το Pitlochry φιλοξενεί και το Enchanted Forest, ένα βραδινό event με μουσική κατά το οποίο φωτίζονται τα δέντρα και δημιουργείται μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.