Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 08:31

Post Office: Oι 10 πιο οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη (pics)

Tις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης για να ταξιδέψει κανείς ένα Σαββατοκύριακο παρουσιάζει η νέα ετήσια έκθεση «City Costs Barometer» των βρετανικών ταχυδρομείων (Post Office).

Η έρευνα αξιολόγησε 40 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση 12 κριτήρια, όπως το κόστος διαμονής για 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης, καθώς και τις τιμές σε γεύματα, καφέ, ποτά, αστικές μεταφορές και αξιοθέατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή έρευνα διαπίστωσε πως οι τιμές στο 40% των πόλεων που αξιολογήθηκαν είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης κυριαρχούν στη λίστα, ενώ στον αντίποδα, οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες παραμένουν οι πιο ακριβοί προορισμοί για διακοπές.

Δείτε παρακάτω τους 10 φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη σύμφωνα με το Post Office Travel Money:

Τιράνα, Αλβανία

Σύμφωνα με το Post Office Travel Money, τα Τίρανα είναι ο πιο οικονομικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη. Το συνολικό κόστος διακοπών με δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, βραδινά γεύματα για δύο με κρασί, επίσκεψη σε top αξιοθέατα και μεταφορές στην πόλη, ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Κατοβίτσε, Πολωνία

Η πολωνική πόλη Κατοβίτσε είναι 24% ακριβότερη με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 190 ευρώ. Η διαμονή για ένα Σαββατοκύριακο κοστίζει περίπου 90 ευρώ.

Βίλνιους, Λιθουανία

Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης. Μια απόδραση για ένα Σαββατοκύριακο κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 195 ευρώ.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ατμοσφαιρική, σαγηνευτική και κοσμοπολίτικη, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει ό,τι χρειάζεται κανείς από μια εξόρμηση στην Ευρώπη. Και είναι και οικονομική, με το συνολικό κόστος για ένα διήμερο σύμφωνα με το Post Office Travel Money ανέρχεται στα 210 ευρώ.

Ρίγα, Λετονία

Ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς, η κουκλίστικη και πολυπρόσωπη Ρίγα κοστίζει στον ταξιδιώτη του Σαββατοκύριακου περίπου 210 ευρώ. Η διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων για 2 νύχτες κοστίζει περίπου 75 ευρώ.

Βαρσοβία, Πολωνία

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι ιδανική για ολιγοήμερες και οικονομικές αποδράσεις. Το συνολικό κόστος για ένα διήμερο αγγίζει τα 220 ευρώ.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Μια σύντομη απόδραση δύο ημερών στην πρωτεύουσα της Κροατίας κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 240 ευρώ, σύμφωνα με τα κριτήρια του Post Office Travel Money.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους αλλά και οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με το κόστος για μια διήμερη απόδραση να ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Αν και βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναδεικνύεται στον τουριστικό χάρτη ως ένας ελκυστικός και εναλλακτικός προορισμός. Σύμφωνα με τα βρετανικά ταχυδρομεία, το συνολικό κόστος για ένα Σαββατοκύριακο στην Μπρατισλάβα είναι περίπου 250 ευρώ.

Κρακοβία, Πολωνία

Με περίπου 255 ευρώ για ένα διήμερο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια από παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πιο ζωντανά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και τουριστικά κέντρα της χώρας.

Το συνολικό κόστος που αναφέρεται στην έρευνα περιλαμβάνει το κόστος διαμονής για 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης, το κόστος των εισιτηρίων για μουσεία, κορυφαία αξιοθέατα και συγκοινωνίες, καθώς και το κόστος για γεύμα με κρασί, καφέ και μπύρα. Σημειώνεται ότι οι τιμές δόθηκαν από τα τουριστικά γραφεία των πόλεων και με έρευνα στο διαδίκτυο, ενώ οι τιμές διαμονής προέρχονται από την ιστοσελίδα Hotel.com.