Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 08:35

Travel+Leisure: Το Ναυάγιο της Ζακύνθου ανάμεσα στις 15 ωραιότερες λευκές αμμουδιές του κόσμου (pics)

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε μια λίστα με τις πιο όμορφες παραλίες με λευκή άμμο στον κόσμο.

Αν και δεν είναι τόσο σπάνιες όσο οι ηφαιστειακές μαύρες παραλίες ή οι παραλίες με ροζ άμμο, αυτές οι κατάλευκες αμμουδιές είναι «φτιαγμένες από τα υλικά των ονείρων», αναφέρει η εισαγωγή του άρθρου του Travel+Leisure που παρουσιάζει 15 άκρως εντυπωσιακές παραλίες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Φυσικά, δεν μας κάνει καμία εντύπωση που ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική παραλία. Πρόκειται για τη διάσημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το όποιο φιγουράρει στην 9η θέση της λίστας.

Το Ναυάγιο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η πλούσια λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου στη μέση της παραλίας, δημιουργούν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο. Το Ναυάγιο έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Από την πόλη της Ζακύνθου, το γειτονικό Πόρτο Βρώμη αλλά και από άλλα σημεία του νησιού φεύγουν καθημερινά καραβάκια για την παραλία.

Δείτε τις υπόλοιπες παραλίες με λευκή άμμο που ξεχώρισε το Travel+Leisure:

Angaga Island, Μαλδίβες

 CREDIT: MEDIACOLOR'S / ALAMY

Αν και ολόκληρο το νησί αποτελεί μέρος ενός πολυτελούς θέρετρου, το Angaga Island διατηρεί την αυθεντική αίσθηση των Μαλδίβων. Η μαργαριταρένια λευκή άμμος καλύπτει ολόκληρη την περιφέρεια του νησιού, με τα bungalows να είναι χτισμένα ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

Anse Source d'Argent, Σεϋχέλλες

 CREDIT: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Η Anse Source d'Argent είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στις Σεϋχέλλες και όχι άδικα. Οι πανύψηλοι βράχοι και οι φοίνικες βρίσκονται στην περίμετρο αυτής της εντυπωσιακής παραλίας με τη λευκή άμμο, ενώ ο κοντινός κοραλλιογενής ύφαλος διατηρεί τα νερά ήρεμα και ιδανικά για χαλαρούς περιπάτους.

Boulders Beach, Νότια Αφρική

 CREDIT: GETTY IMAGES/GALLO IMAGES

Μέρος του Εθνικού Πάρκου Table Mountain, η Boulders Beach, κοντά στο Κέιπ Τάουν, είναι μια φημισμένη τουριστική ατραξιόν καθώς αποτελεί δημοφιλή τόπο συγκέντρωσης για τον απειλούμενο αφρικανικό πιγκουίνο.

Hyams Beach, Shoalhaven, Αυστραλία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από το Σίδνεϊ βρίσκεται μια εκπληκτική παραλία με λευκή άμμο. Οι ταξιδιώτες επισκέπτονται την Hyams Beach, στον κόλπο Jervis, όχι μόνο για να χαλαρώσουν στη λευκή άμμο της, αλλά και για να παρατηρήσουν φάλαινες.

Luskentyre Beach, Σκωτία

 CREDIT: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Στη δυτική ακτή των νησιών Outer Hebrides της Σκωτίας βρίσκεται μια παραλία που είναι γνωστή ως Luskentyre. Το τοπίο, η λευκή άμμος και τα άγρια λευκά άλογα που μερικές φορές περιπλανιούνται στην ακτή δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Matira Beach, Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

 CREDIT: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Εκτείνεται για πάνω από 1,5 χλμ. στο νότιο άκρο της Μπόρα Μπόρα και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Η τέλεια λευκή άμμος έρχεται σε αντίθεση με τα καταγάλανα εξωτικά νερά.

Kauna'oa Bay, Kohala, Χαβάη

 CREDIT: GETTY IMAGES/PERSPECTIVES

Σε σχήμα ημισελήνου και πλαισιωμένος από φοίνικες, ο κόλπος Kauna‘oa, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, είναι η επιτομή της εντυπωσιακής παραλίας με λευκή άμμο. Το ιστορικό ξενοδοχείο Mauna Kea Beach Hotel βρίσκεται ακριβώς πάνω στην ακτή.

Rabbit Beach, Πελάγιοι Νήσοι, Ιταλία

 CREDIT: CHRIS WARDE JONES/BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Ανάμεσα στη Μάλτα και την Τυνησία, το Isola dei Conigli, στα ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούσα, είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Ευρώπης. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν εδώ παραλίες με πεντακάθαρα νερά και καταπληκτική λευκή άμμο.

Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Αυστραλία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Η πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου άμμος στην παραλία Whitehaven είναι αυτή που της δίνει την κατάλευκη εμφάνισή της. Η πρόσβαση σε αυτήν την απομακρυσμένη παραλία στο Whitsunday Island μπορεί να γίνει μόνο με σκάφος ή με μικρό αεροπλάνο.

Grace Bay Beach, Νήσοι Τουρκ και Κάικος

 CREDIT: SALVATORE VARAVALLO/EYEEM/GETTY IMAGES

Συχνά κατατάσσεται στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. H παραλία Grace Bay η οποία εκτείνεται σε απόσταση άνω των τριών μιλίων, είναι γνωστή για την παρθένα λευκή άμμο και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της.

Clearwater Beach, Φλόριντα

 CREDIT: GETTY IMAGES

Οι Αμερικανοί δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν μακριά για να βρουν έναν εντυπωσιακό προορισμό. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το σημείο έχει καθαρά νερά και λευκές, αμμώδεις ακτές, καθιστώντας το ιδανικό για θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία.

White Beach, Φιλιππίνες

 CREDIT: MICHAEL WELS/GETTY IMAGES

Βρίσκεται στο μικρό νησί Boracay στις Φιλιππίνες. Η White Beach είναι μια ιδανική όαση με φοίνικες, μπαρ, ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

Playa Norte, Μεξικό

 CREDIT: GETTY IMAGES

Υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες παραλίες που καλύπτουν τις ακτές του Μεξικού, αλλά η Playa Norte είναι από τις καλύτερες, χάρη στη μαλακή λευκή άμμο και τα καθαρά νερά. Επιπλέον, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι από το Κανκούν.

Shoal Bay Beach, Ανγκουίλα

 CREDIT: MARCO BICCI/EYEEM/GETTY IMAGES

H Ανγκουίλα είναι νησί και Βρετανικό υπερπόντιο έδαφος. Έχει εκπληκτικές παραλίες και πολυτελή ξενοδοχεία ιδανικά για ταξιδιώτες που θέλουν να χαλαρώσουν. Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες με λευκή άμμο του νησιού είναι η πανέμορφη παραλία Shoal Bay.