Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 08:33

European Best Destination: 5 ελληνικοί προορισμοί στους καλύτερους της Ευρώπης για εμβολιασμένους ταξιδιώτες (pics)

Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ, αλλά το εμβόλιο έχει δώσει μεγάλες ελπίδες στον κλάδο του τουρισμού και στους ταξιδιώτες.

Έτσι, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations συνέταξε μια λίστα με τους 15 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για εμβολιασμένους ταξιδιώτες για αυτό το καλοκαίρι.

«Εάν ο εμβολιασμός σας έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021, πιθανότατα θα ταξιδέψετε χωρίς περιορισμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο του EBD. Επίσης προσθέτει ότι η Ελλάδα θα καλωσορίσει τους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού αυτό το καλοκαίρι όπως και η Μαδέρα, οι Αζόρες, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ισλανδία κι άλλες χώρες.

Στη συνέχεια, το άρθρο παραθέτει το top 15 των ευρωπαϊκών προορισμών για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ανάμεσά τους βρίσκονται πέντε ελληνικοί προορισμοί.

Στην 4η θέση της λίστας βρίσκουμε το Ρέθυμνο. «Ο υπέροχος φάρος του, το ενετικό λιμάνι του γεμάτο ψαροκάικα, το φρούριο, τα μονοπάτια για πεζοπορία ή ποδηλασία και οι μοναδικές παραλίες του. Αυτοί είναι μερικοί καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει η ιστοσελίδα του EBD.

Ακολουθεί στην 5η θέση η Κεφαλονιά, η οποία ψηφίστηκε ως ένας από τους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς στον φετινό διαγωνισμό του European Best Destinations. Στην 9η θέση συναντάμε την Αθήνα ως τον ιδανικό city break προορισμό για ζευγάρια ή παρέες, για ψώνια και για πολιτισμό.

Στην 11η θέση φιγουράρει η Ρόδος ως ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας και των κάστρων, με την υπέροχη μεσαιωνική πόλη της να αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Στην 14η θέση βρίσκεται η Κως, η οποία περιγράφεται ως το «τέλειο ελληνικό νησί για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα, ήλιο και παραλίες».

Δείτε αναλυτικά τους 15 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες:

Tbilisi, Γεωργία

 Copyright streetflash

Madeira, Πορτογαλία

 Copyright Cicero CastroTravel-Faery

The Azores, Πορτογαλία

 Copyright GG-FOTO

Ρέθυμνο

 Copyright Georgios-Tsichlis

Κεφαλονιά

 Copyright Da Liu

Ισλανδία

 Copyright-Kristina-Ponomareva

Cavtat - Konavle, Κροατία

 Copyright Frank-Fell-Media

Seville, Ισπανία

 Copyright-Arcady

Αθήνα

 Copyright frantic00

Rubjerg Knude, Δανία

 Copyright Shutterstock-Editorial--Thomas-Hollaender

Ρόδος

 Copyright frantic00

Copenhagen, Δανία

 Copyright Vlad Teodor

Canary Islands, Ισπανία

 Copyright Olena Tur

Κως

 Copyright wjarek

Stockholm, Σουηδία

 Copyright-everst