Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 08:53

«Kαταρράκτης της φωτιάς»: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που κόβει την ανάσα στην Καλιφόρνια (pics)

Ο «καταρράκτης της φωτιάς» (Firefall) στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στον πλανήτη λόγω της ψευδαίσθησης που δημιουργεί.

Πρόκειται σύμφωνα με το Lonely Planet για ένα μαγικό τρικ της φύσης που συμβαίνει κάθε χρόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Οι ακτίνες του ηλίου που δύει δίνουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα στα νερά του καταρράκτη Horsetail, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για λάβα που ρέει ανάμεσα στα βράχια.

Όταν ο ήλιος δύσει το νερό αποκτά και πάλι το κανονικό του χρώμα και φαίνεται σαν κανονικός καταρράκτης.

Εκατοντάδες επισκέπτες και φωτογράφοι από όλο τον κόσμο φτάνουν στο σημείο από νωρίς το πρωί για να εξασφαλίσουν μια καλή θέση με θέα το ηλιοβασίλεμα και να απαθανατίσουν το μοναδικό θέαμα.

Ο Horsetail είναι εποχιακός καταρράκτης που ρέει από τον χειμώνα μέχρι τις αρχές της άνοιξης. Για να δημιουργηθεί το εφέ της λάβας, οι καιρικές συνθήκες πρέπει να είναι ιδανικές. Η εμφάνισή του ποικίλει από έτος σε έτος και εξαρτάται και από την ποσότητα του νερού που έχει ο καταρράκτης. Θα πρέπει το χιόνι να έχει λιώσει για να δημιουργήσει τον καταρράκτη και ο ουρανός να είναι σχεδόν καθαρός.