Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 11:38

Travel+Leisure: 6 προορισμοί που λατρεύουν οι Έλληνες (pics)

Το δημοφιλές αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο για τη χώρα μας, παρουσιάζοντας έξι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων.

«Οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν πολλά πράγματα καλά, αλλά μετά από τρία χρόνια που μένω εδώ, είμαι πεπεισμένη ότι είναι στην πραγματικότητα οι καλύτεροι παραθεριστές στον κόσμο», σχολιάζει η δημοσιογράφος του Travel+Leisure, Sarah Souli. Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της Ευρώπης, εκατοντάδες ονειρεμένα νησιά και βουνά κατάλληλα για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Δείτε τους έξι δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως τους παρουσιάζει το Travel+Leisure:

Πήλιο

Ο Βόλος είναι η πύλη προς το μοναδικής ομορφιάς Πήλιο, το βουνό όπου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατοικούσαν οι θρυλικοί Κένταυροι. Το Πήλιο παραμένει εντυπωσιακά παρθένο. Η περιοχή φιλοξενεί δεκάδες παραδοσιακά χωριά που ξεπροβάλουν ανάμεσα σε πυκνά δάση με βελανιδιές, καστανιές, οξιές και καρυδιές. Πεζοπορώντας ή οδηγώντας ανάμεσα στους οικισμούς, μπορείτε να δείτε τη θάλασσα στο βάθος να λαμπυρίζει. Στο Πήλιο μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με τρενάκι σε μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές της Ευρώπης (60 εκατοστά), ανάμεσα στα χωριά Ανω Λεχώνια και Μηλιές.

Κίμωλος

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο τύποι Ελλήνων παραθεριστών σε νησιά: εκείνοι που θέλουν «να δουν και να τους δουν» σε κάποιο κοσμικό μέρος και εκείνοι που δεν αναζητούν τίποτα περισσότερο από την απλότητα του ήλιου και της άμμου. Οι δεύτεροι κατευθύνονται προς την Κίμωλο, ένα νησί 400 κατοίκων στις Κυκλάδες. Υπάρχει ένα χωριό, δύο φούρνοι, παράξενοι σχηματισμοί βράχων και μια σειρά από παρθένες παραλίες προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

Όλυμπος

Το «βουνό των θεών» αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν την παρθένα φύση. Ένας λαβύρινθος μονοπατιών οδηγεί τους πεζοπόρους σε ευωδιαστά δάση, με δέντρα, ρυάκια και καταρράκτες – μοιάζει με παραμύθι. Οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται προς το χωριό Λιτόχωρο για φαγητό και διαμονή μετά την πεζοπορία.

Τήνος

Η Τήνος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς χάρη στην εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας που προσελκύει μεγάλο αριθμό πιστών. Πέρα όμως από τον θρησκευτικό τουρισμό, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται την Τήνο για να ανακαλύψουν ένα από τα τελευταία «αυθεντικά» κυκλαδίτικα νησιά. Υπάρχει επίσης μια γαστρονομική αναγέννηση τα τελευταία χρόνια στο νησί- τα παραδοσιακά προϊόντα της Τήνου είναι ιδιαίτερα αγαπητά.

Μέτσοβο

Ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας, της Πίνδου, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.150 μ., το Μέτσοβο δεσπόζει επιβλητικά και γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει. Η μυρωδιά του καμμένου ξύλου είναι παντού, όπως και η εκπληκτική βουνίσια θέα. Είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε τον χειμώνα, όταν το χιόνι κατακλύζει το τοπίο και μπορείτε να επιστρέψετε στο κατάλυμα σας για απολαύσετε τσίπουρο μετά από μια μέρα πεζοπορίας.

Λευκάδα

Ένα από τα λίγα νησιά που είναι προσβάσιμα από τη στεριά, η Λευκάδα αποτελεί εδώ και χρόνια έναν δημοφιλή οικογενειακό προορισμό για τους Έλληνες στη δυτική ακτή. Επιπλέον, η Ιονία οδός την κάνει ακόμη πιο προσιτή για τους Αθηναίους. Τα νερά του Ιονίου είναι η κύρια ατραξιόν εδώ: ένα εξωπραγματικό μπλε που δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του. Οι επισκέπτες μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι και το Καλαμίτσι και την καταπράσινη ορεινή ενδοχώρα, όπου υπάρχουν παραδοσιακά χωριά και υπέροχα σημεία για πεζοπορία. Η Λευκάδα είναι επίσης ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του windsurfing και του αλεξίπτωτου πλαγιάς.