Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 08:14

Lonely Planet: Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 (pics)

Lonely Planet: Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 (pics)
Φωτογραφία instagram: smsgph

Tη λίστα της Resonance Consultancy, γνωστής εταιρείας που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες παγκοσμίως για θέματα τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, με τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 δημοσίευσε σε πρόσφατο άρθρο του το Lonely Planet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και την ετήσια έκθεση της Resonance Consultancy, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να αγαπήσει κανείς σε μια μητρόπολη, παρά την αναταραχή που έχει φέρει η πανδημία, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω των lockdowns.

Τα κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε η έρευνα ώστε να αναδείξει την κορυφαία δεκάδα ήταν ποικίλα, όπως ο καιρός, τα τουριστικά αξιοθέατα και τα πάρκα, καθώς και ο αριθμός των check-ins και hashtags σε διάφορα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Από τις παραμέτρους που λήφθηκαν υπόψη, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και νέα κριτήρια, προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα της πανδημίας, όπως ο αριθμός μολύνσεων από κορονοϊό (μέχρι τον Ιούλιο).

Στην κορυφή της λίστας λοιπόν βρέθηκε το Λονδίνο.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νέα Υόρκη.

Το Παρίσι συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Τέταρτη συναντάται η Μόσχα, με το Τόκιο και το Ντουμπάι να ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Η Σιγκαπούρη τοποθετείται στην έκτη θέση, με την Βαρκελώνη να συναντάται στην όγδοη και το Λος Άντελες στην ένατη. Η κορυφαία δεκάδα ανά τον κόσμο έκλεισε με την πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.