Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 08:07

CNT: Τέσσερα ελληνικά νησιά στα καλύτερα του κόσμου (pics)

Η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στα βραβεία Readers' Choice Awards 2020 του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, στα οποία περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες ψήφισαν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές της χρονιάς.

Φέτος ήταν μια πολύ διαφορετική χρονιά, αφού οι ταξιδιώτες ψήφισαν τα αγαπημένα τους (ξενοδοχεία, νησιά, πόλεις, αεροδρόμια κ.ά.) σε μια περίοδο που σχεδόν κανείς δεν ταξίδευε.

Τέσσερα ελληνικά νησιά κατάφεραν να διακριθούν και να μπουν στη λίστα με τα 35 καλύτερα του κόσμου (Best Islands in the World) αλλά και στο top 5 των καλύτερων της Ευρώπης.

Φολέγανδρος, Κυκλάδες

Η έκπληξη της λίστας είναι η Φολέγανδρος, η οποία φιγουράρει στην πρώτη θέση στην κατηγορία «Top 5 in Europe». Σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, η Φολέγανδρος είναι το ίδιο υπέροχη με τη Σαντορίνη, αλλά χωρίς την πολυκοσμία. Από τα αξιοθέατα του νησιού, το περιοδικό ξεχωρίζει τη Χρυσοσπηλιά, το δυσπρόσιτο σπήλαιο στη βορειοανατολική πλευρά της Φολεγάνδρου, ενώ για όσους αναζητούν απομακρυσμένες παραλίες προτείνει τον Άγιο Γεώργιο και το Αμπέλι. Επίσης, συστήνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν ματσάτα, τα χειροποίητα ζυμαρικά που πρωταγωνιστούν στη γαστρονομία του νησιού, στα εστιατόρια της Χώρας.

Ναύαγιο, Ζάκυνθος

Το δεύτερο νησί της λίστας είναι η Ζάκυνθος. Ειδική μνεία γίνεται στο Ναυάγιο, την παραλία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. «Ίσως είναι η απόλυτη απομόνωση και η προστατευμένη τοποθεσία (η παραλία είναι προστατευμένη και από τις δύο πλευρές από ψηλά βράχια) που κρατάει τα γαλαζοπράσινα νερά της τόσο τέλεια και καθαρά», σχολιάζει το CNT. Επίσης, το περιοδικό προτείνει μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, κοντά στο Ναυάγιο, για την υπέροχη πανοραμική θέα που προσφέρει.

Λουτρό, Χανιά

Ακολουθεί η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του. Το μινωικό ανάκτορο στην Κνωσό είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, ενώ αναφορά γίνεται και στον εξωτική παραλία του Μπάλου, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στο νομό Χανίων.

Χώρα, Μύκονος

Το τέταρτο νησί είναι η Μύκονος. Το Conde Nast Traveler αναφέρει ότι αποτελεί δημοφιλή στάση για κρουαζιερόπλοια, ενώ τα πάρτι που διεξάγονται εκεί θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον Διόνυσο. Επίσης, συμβουλεύει τους αναγνώστες να αποφύγουν να την επισκεφτούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αν θέλουν να πάρουν μια καλύτερη γεύση από την τοπική ζωή.