Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 08:00

Conde Nast Traveller: Ελληνικός προορισμός ανάμεσα στους 21 κορυφαίους για το 2021 (pics)

Μπορεί το 2020 λόγω κορονοϊού πολλά ταξιδιωτικά πλάνα να ακυρώθηκαν ή να αναβλήθηκαν, ωστόσο το 2021 είναι ακόμα μπροστά μας και η «βίβλος» του ταξιδιού Conde Nast Traveller ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς για την ερχόμενη χρονιά.

Στη λίστα της ηλεκτρονικής έκδοσης του ταξιδιωτικού περιοδικού έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή οι προορισμοί που ενδείκνυνται για το 2021, ανάμεσα στους οποίους και ένας ελληνικός.

Με μια μεγάλη, γεωγραφικά, τουλάχιστον γκάμα, στους 21 προορισμούς που επιλέχτηκαν βρίσκονται από οικολογικούς θύλακες στην Κεντρική Αμερική και απομακρυσμένα σημεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μέρη ιδανικά για τους λάτρεις του σερφ ή της γαστρονομίας, μέχρι κάμπινγκ στην Αυστραλία καθώς και κάποιες αφρικανικές πόλεις.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, φιγουράρει και ένας πολύ αγαπημένος και δημοφιλής ελληνικός προορισμός, που κάθε καλοκαίρι επιλέγεται τόσο από το ελληνικό, ταξιδιωτικό κοινό, όσο και από ξένους τουρίστες. Αυτός δεν είναι άλλος από τα πανέμορφα Χανιά, στην 21η θέση των προτάσεων του περιοδικού, που προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μεγάλη γκάμα επιλογών κατά την διαμονή τους σε αυτά.

Στα όσα εστιάζει το αφιέρωμα, η εξαιρετική γαστρονομία και οι απομονωμένες παραλίες, τα οποία συνδυαστικά αποτελούν το τέλειο «πακέτο» για διακοπές στην όμορφη πόλη της Κρήτης.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η Σλοβενία, ένας συναρπαστικός ανερχόμενος προορισμός με βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin και καλό κρασί. Στη δεύτερη ακολουθεί το Yorkshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του κληρονομιά, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από την περιοχή Melides, στην Πορτογαλία, η οποία επιλέχθηκε για τις παρθένες παραλίες και τους αμέτρητους αμπελώνες της.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους 21 τοπ προορισμούς για το 2021:

Σλοβενία

Yorkshire, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Melides, Πορτογαλία

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

El Hierro, Κανάρια νησιά

The Kimberley, Αυστραλία

Accra, Γκάνα

Τροπικό Δάσος Αμαζονίου

Ελσίνκι, Φινλανδία

Δομινικανή Δημοκρατία, Καραϊβική

Ανατολικό και Δυτικό Σάσεξ, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

The Berkshires, ΗΠΑ

Βιετνάμ

Oaxaca City, Μεξικό

Shetland, Σκωτία

Κόστα Ρίκα

Guyana, Νότια Αμερική

Τσάρλεστον, ΗΠΑ

Pulau Merah, Java, Ινδονησία

Νότια Αφρική

Χανιά, Κρήτη