Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 08:40

Internations: Οι δέκα πιο φιλικές προς το περιβάλλον χώρες στον κόσμο (pics)

Ο ιστότοπος Internations, που προσφέρει χρηστικές πληροφορίες για 420 πόλεις του κόσμου, σε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους και να μετακομίσουν αλλού, διενήργησε μία δημοσκόπηση με θέμα τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον χώρες.

Απευθύνθηκε λοιπόν, σε 15.000 απόδημους ζητώντας τους να αξιολογήσουν μια σειρά από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ποιότητα του αέρα ή πόσο ενεργή είναι η κυβέρνηση της χώρας που επέλεξαν να ζήσουν όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και βέβαια, τη διαχείριση αποβλήτων.

Αφού συνυπολογίστηκαν όλοι οι παράγοντες η Internations παρουσίασε την λίστα κατάταξης εξήντα χωρών.

Εντύπωση προκαλεί η 30ή θέση που κατέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το Μπαχρέιν να βρίσκεται στην 29η και τον Παναμά στην 31η.

Η χαμηλή βαθμολογία που έλαβαν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως οι απόδημοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αρκετά για την κλιματική αλλαγή.

Αυτές είναι οι δέκα χώρες στον κόσμο με την μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση:

10. Λουξεμβούργο

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 92% - Ευχαριστημένοι από την ποιότητα του αέρα: 78%.

9. Καναδάς

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 96% - Πιστεύουν πως οι πολίτες του Καναδά δείχνουν ασχολούνται με θέματα του περιβάλλοντος: 71%.

8. Γερμανία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 90% - Είναι ευχαριστημένοι από την διαθεσιμότητα αγαθών και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον: 86%.

7. Νέα Ζηλανδία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 96% - Συμφωνούν πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της κλιματικής αλλαγής με σοβαρότητα: 85%.

6. Δανία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 96% - Είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας: 93%.

5. Ελβετία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 83% - Ευχαριστημένοι από την ποιότητα του αέρα: 91%.

4. Αυστρία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 97% - Είναι ευχαριστημένοι με τις προσπάθειες ανακύκλωσης και διαχείρησης αποβλήτων της χώρας: 91%.

3. Νορβηγία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 93% - Συμφωνούν πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της κλιματικής αλλαγής με σοβαρότητα: 89%.

2. Σουηδία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 95% - Είναι ευχαριστημένοι από την διαθεσιμότητα αγαθών και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον: 88%.

1. Φινλανδία

Θετικές απόψεις για το φυσικό περιβάλλον: 98% - Ευχαριστημένοι από την ποιότητα του αέρα: 95%. 

Πηγή: Business Insider