Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 08:09

Conde Nast Traveller: Tα 7 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας (pics)

Αναμφίβολα, τα δεκάδες υπέροχα ελληνικά νησιά έχουν τη δική του γοητεία.

Ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, κάποια από αυτά χαρακτηρίζονται πιο ρομαντικά, αποτελώντας ιδανική επιλογή για αποδράσεις με το έτερον ήμισυ.

Τα 7 πιο ρομαντικά από αυτά ανέδειξε το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, σε ένα αφιέρωμα με πολύ ιδιαίτερες εικόνες.

Πρώτη στη λίστα του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού φιγουράρει η Ύδρα, με αμέτρητους ποιητές, καλλιτέχνες και μποέμ ταξιδιώτες να την επιλέγουν για την γραφικότητα που την χαρακτηρίζει.

Δεύτερη συναντάται η Σίφνος, με το χαρακτηριστικό Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής να μοιάζει ότι «αναδύεται» από τη θάλασσα.

Ακολουθούν τα Κουφονήσια ένας από τους προορισμούς που δεν περιμένει κανείς να συναντήσει εύκολα σε ένα τέτοιο αφιέρωμα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Τήνος με τα υπέροχα γραφικά χωριά που κλέβουν τις εντυπώσεις.

H πεντάδα ολοκληρώνεται από την κουκλίστικη και μικροσκοπική Σύμη, με τον αμφιθεατρικά χτισμένο οικισμό της να μοιάζει με ζωγραφιά.

Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα, καθώς για πολλούς είναι το πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας με το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τέλος, η Πάτμος έκλεψε τις καρδιές της συντάκτριας του άρθρου με την άκρως ρομαντική και αβίαστα κοσμοπολίτικη Χώρα της, μία από τις ομορφότερες τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στις Κυκλάδες.