Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:12

Pelipecky: Ταξιδιωτικό περιοδικό της Τσεχίας εκθειάζει 10 παραλίες της Ελλάδας (pics)

Τις καλύτερες δέκα παραλίες -κατά την κρίση του- παρουσιάζει στους αναγνώστες του το βιωματικό ταξιδιωτικό περιοδικό Pelipecky.cz από την Τσεχία.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πύλη για ταξίδια και χώρες του κόσμου αφιερωμένη σε άτομα που τους αρέσει να ταξιδεύουν.

Οι συντάκτες του Pelipecky είναι ενθουσιώδεις ταξιδιώτες και μοιράζονται το πάθος τους με τους αναγνώστες τους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε τη λίστα:

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου. Οι ψηλοί βράχοι που περιβάλλουν την αμμώδη παραλία της δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία και οικειότητα. 

Μύρτος, Κεφαλονιά

Το μονοπάτι προς αυτήν την παραλία είναι λίγο πιο απότομο, αλλά η ανταμοιβή για τη δύσκολη διαδρομή θα είναι μια όμορφη παραλία με καθαρά νερά, που περιβάλλεται από βραχώδεις γκρεμούς. Μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε μια μικρή σπηλιά μέσα τους, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε…

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Αυτήν την παραλία θα την απολαύσετε περισσότερο τον Σεπτέμβριο, γιατί είναι γεμάτη με τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η όμορφη λευκή άμμος, η ανοιχτή θάλασσα και οι κλασικοί βράχοι της περιοχής το καθιστούν ένα πραγματικό φυσικό διαμάντι.

Σίμος, Ελαφόνησος

Η παραλία αυτή έχει πολύ κόσμο αλλά δεν μειώνει την ομορφιά της. Βρίσκεται στο μικρό νησί της Ελαφόνησου και σύμφωνα με τους ντόπιους είναι μακράν η πιο όμορφη ελληνική παραλία. Οι αμμόλοφοι και η μοναδική χλωρίδα του νησιού δημιουργούν μια πραγματικά εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Ροζ άμμος και καθαρά νερά καθιστούν το Ελαφονήσι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού της Κρήτης. Αυτό το μέρος είναι συχνά περιζήτητο από οικογένειες με μικρά παιδιά.

Λίνδος, Ρόδος

Ο όμορφος βραχώδης κόλπος προσφέρει υπέροχη κολύμβηση, αλλά και θέα στην Ακρόπολη της Λίνδου από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Στον κόλπο υπάρχει επίσης μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Παύλο.

Μπάλος, Κρήτη

Πρόκειται για ένα ακόμα υπέροχο μέρος. Η άμμος συνδέει το νησί της Κρήτης με το ακρωτήρι της Γραμβούσας. Λόγω αυτού, το νερό είναι ρηχό και ζεστό. Αν πάτε εδώ με αυτοκίνητο ή σκάφος νωρίς το πρωί, θα έχετε ολόκληρη την παραλία μόνοι σας, ή τουλάχιστον με έναν μικρό αριθμό ατόμων.

Paradise, Μύκονος

Το όνομα υποδηλώνει ότι η παραλία είναι πολύ δημοφιλής και οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να διασκεδάσουν. Κολύμπι, ηλιοθεραπεία, αλλά και κοντινά νυχτερινά κέντρα και πολλά ξενοδοχεία και πλούσια νυχτερινή ζωή είναι τα συστατικά της. Για όσους αγαπούν το πάρτι, πρέπει να είναι ένας πραγματικός παράδεισος.

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Η Κόκκινη Παραλία είναι μια από τις πιο γνωστές στο κόσμο και μια από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Θήρα και 23 χιλιομέτρων από την Οία. Η Κόκκινη Παραλία πήρε το όνομα της από το κόκκινο χρώμα των βράχων οι οποίοι την περικυκλώνουν, αλλά το σπάνιο αυτό σκηνικό συμπληρώνουν τα μαύρα βότσαλα από τα οποία αποτελείται η παραλία.

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Η Παλαιοκαστρίτσα βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, και είναι πολύ γνωστή για την φυσική ομορφιά της. Αποτελείται από δυο χερσονήσους και πέντε μικρούς όρμους, άλλους με χαλίκια και άλλους με άμμο όπου μπορείτε να απολάύσετε το μπάνιο σας.