Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 08:13

Telegraph: 5 ελληνικά νησιά για να πάτε διακοπές τώρα (pics)

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph έχει τιμήσει πολλές φορές τη χώρα μας με εκτενή αφιερώματα στα ελληνικά νησιά.

Ήλιος, θάλασσα και παραδοσιακό φαγητό πρωταγωνιστούν σε πολλά άρθρα της που παρουσιάζουν αξέχαστες εμπειρίες στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, σε πρόσφατο άρθρο της, η Telegraph προτείνει στους αναγνώστες της πέντε ήσυχα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι ιδανικά για να επισκεφτείς αυτή την εποχή. Νησιά που μαγεύουν με τα τοπία τους και στα οποία μπορείς να περάσεις τις διακοπές σου μακριά από το συνωστισμό.

Ας δούμε τη λίστα της Telegraph:

Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός χαμηλών, ιδανικός για ταξιδιώτες που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης και να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση. Εδώ βρίσκεται το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας -και το μεγαλύτερο της Ευρώπης- περιλαμβάνει, εκτός από την Αλόννησο και τη θαλάσσια περιοχή, 6 μικρότερα νησιά (Περιστέρα, Κυρα-Παναγιά, Ψαθούρα, Πιπέρι, Σκάτζουρα και Γιούρα) και 22 ξερονήσια. Αυτό το σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων αποτελεί ένα από τα λιγοστά καταφύγια της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Κάρπαθος

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο, παραμένει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό. Νησί των αντιθέσεων είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στην Κάρπαθο. Το έντονο ανάγλυφο χαρίζει στον επισκέπτη τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζοντας την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας. Κατάφυτοι ορεινοί όγκοι εναλλάσσονται με μαγευτικές παραλίες, ενώ τα γραφικά χωριά που τιμούν ευλαβικά τις παραδόσεις μαγνητίζουν τους επισκέπτες.

Ιθάκη

Η Ιθάκη αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές απόλυτης χαλάρωσης στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Η ιστορία της μεγάλη, καθώς θεωρήθηκε η πατρίδα του Οδυσσέα. Η εικόνα της, τοπίο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Νησί μαγικό, καταπράσινο, γεμάτο συγκλονιστικές παραλίες και γραφικά χωριά που θα σας κερδίσουν με την απλότητα και την αυθεντικότητά τους.

Σκύρος

Την έχουν αποκαλέσει νησί των αντιθέσεων, αφού το βόρειο κομμάτι της είναι καταπράσινο και εύφορο, ενώ το νότιο άγριο και βραχώδες. Προσιτή, αυθεντική και φιλόξενη, η Σκύρος είναι ένα νησί πραγματική έκπληξη με μια ιδιαίτερη γοητεία και τη δική του μοναδική ταυτότητα. Πανέμορφα τοπία, πευκόφυτοι λόφοι, παραλίες με καταπληκτικά νερά, θαλάσσιες σπηλιές, προστατευόμενα άλογα, παραδόσεις που κρατούν στο χρόνο, δυνατές γευστικές εμπειρίες... Αυτά και άλλα πολλά κρύβει το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας.

Κύθηρα

φωτο: escape.com

Έχουν μαγευτικές παραλίες, όμορφη Χώρα, πολλά γραφικά χωριά με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, εντυπωσιακά κάστρα, άγριο φυσικό τοπίο, φαράγγια, καταρράκτες και σπήλαια. Δεν μοιάζουν όμως ούτε με τα υπόλοιπα Επτάνησα ούτε με τα νησιά του Αιγαίου. Τα Κύθηρα έχουν τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και προσφέρουν επιλογές για όλα (σχεδόν) τα γούστα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν φανατικούς επισκέπτες που έρχονται και ξανάρχονται κάθε χρόνο για να περάσουν ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές.