Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 08:22

Adventures Overland: Διασχίζοντας τον μισό πλανήτη χωρίς αεροπλάνο σε... 70 ημέρες (Βίντεο)

Εμπνευσμένη εν μέρει από τα Hippie Trail, τα εναλλακτικά ταξίδια των χίπις με τα «magic buses» -που ξεκινούσαν από την Ευρώπη με προορισμό τη Νότια Ασία μέσω Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδίας και Νεπάλ, τις δεκαετίες του 1960 και ’70- εταιρεία οργανώνει για πρώτη φορά το ταξίδι Δελχί - Λονδίνο με ένα πολυτελές τροποποιημένο λεωφορείο.

Σύμφωνα με την Adventures Overland -που δεν είναι ένα τυπικό ταξιδιωτικό γραφείο- η διαδρομή των 20.000 χλμ περιλαμβάνει 18 χώρες και προορίζεται για 20 επιβάτες.

Οι στάσεις θα είναι πολλές και οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις παγόδες της Μιανμάρ, να περπατήσουν στο Σινικό Τείχος της Κίνας, να περιπλανηθούν στην Μόσχα, την Πράγα και τη Σαμαρκάνδη και να κάνουν κρουαζιέρα στην Κασπία Θάλασσα.

Το Adventures Overland, που έχει οργανώσει driving trips στην Ισλανδία και στις παγωμένες λίμνες της Ρωσίας, ανήκει σε δύο επιχειρηματίες, τον Tushar Agarwal και τον Sanjay Madan οι οποίοι δηλώνουν λάτρεις των ταξιδιών.

Όπως είπε ο Agarwal στο CNN, εμπνεύστηκε την ιδέα από ένα απίστευτο, όπως το χαρακτήρισε, ταξίδι που είχε κάνει με αυτοκίνητο οδηγώντας ο ίδιος από το Λονδίνο στο Δελχί το 2010.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν κάτι ανάλογο, καθώς έχουν πραγματοποιήσει τρία ταξίδια από το Δελχί στο Λονδίνο, στα οποία όμως οι ταξιδιώτες οδηγούσαν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα τους και η αποστολή ήταν ένα μεγάλο κονβόι.

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των χερσαίων ταξιδιών, αλλά όχι να οδηγήσουν. Σκεφτήκαμε λοιπόν, να τροποποιήσουμε ένα λεωφορείο με το οποίο θα μπορούν να κάνουν με κάθε άνεση ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα».

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται λόγω πανδημίας, την Άνοιξη του 2021.

«Η καλύτερη στιγμή είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, γιατί εκείνη την εποχή είναι καλός ο καιρός για να ξεκινήσουμε από την Ινδία, να περάσουμε στη Μιανμάρ και στη συνέχεια να διασχίσουμε τα ψηλά βουνά της Κίνας και του Κιργιστάν», εξηγεί ο Agarwal.

Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 16.800 ευρώ το άτομο, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέρος του ταξιδιού, επιλέγοντας μεταξύ τεσσάρων εναλλακτικών διαδρομών.

Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν ως σημείο εκκίνησης τη Βρετανία ή την Ινδία, καθώς μόλις το λεωφορείο φτάσει στο Λονδίνο οι ξένοι ταξιδιώτες μπορούν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην έδρα τους και το όχημα να κάνει το ταξίδι της επιστροφής με νέους επιβάτες.

Το ταξίδι, το οποίο ο Agarwal χαρακτηρίζει «εμπειρία ζωής», λέγοντας «πόσο απίστευτο είναι να βλέπεις τα τοπία να εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια σου», είναι μία διαδρομή που κατά τους διοργανωτές έχει δοκιμαστεί επί τόπου και έχει σχεδιαστεί με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς σε κάθε χώρα επιβαίνουν και έμπειροι τοπικοί οδηγοί προκειμένου να συνδράμουν με τις γνώσεις τους όσον αφορά στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Στην προηγούμενη εκδοχή του self-drive ταξίδεψαν άτομα ηλικίας 5 - 75 ετών.

Από τη στιγμή που η ιδέα για το ταξίδι Δελχί - Λονδίνο με το πολυτελές λεωφορείο έγινε γνωστή, η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς το γραφείο έλαβε περισσότερα από 40.000 μηνύματα από όλο τον κόσμο.