Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 08:30

«Souvlaki showdown» - Ζευγάρι Καναδών απολαμβάνει την άδεια Αθήνα (Βίντεο+φωτο)

Η Ελλάδα δεν θα πάψει ποτέ να είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες, ακόμα και κάτω από την πάντα επικίνδυνη σκιά του κορονοϊού.

Ενα ελληνικό νησί, ή ακόμα και η Αθήνα για πολλούς ανθρώπους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ένα όνειρο ζωής. Τι γίνεται, όμως, όταν μπαίνει ο κορονοϊός στη... μέση.

Ενα ζευγάρι Καναδών, πάντως, δεν πτοήθηκε και πήρε το αεροπλάνο, έφτασε στη χώρα μας και απολαμβάνει τις ομορφιές της Αθήνας με μάσκα για τον κορονοϊό και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Ο λόγος για τον Λουκ Μάρτιν και την Σαμπρίνα Ντάβιντσον που διαθέτουν ταξιδιωτικό κανάλι στο YouTube με το ψευδώνυμο Chopstick Travelers.

Σύμφωνα με το iefimerida, γυρνούν διάφορες χώρες του κόσμου και δείχνουν μέσα από τα βίντεο τους τα τοπικά φαγητά, συνήθειες της εκάστοτε χώρας, αλλά και κομμάτια του πολιτισμού της.

Οι δύο τους βρέθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα με... μάσκες για τον κορονοϊό σε όλες τις βόλτες τους και απόλαυσαν κάθε γωνιά της.

Δοκίμασαν φραπέ στα Αναφιώτικα, Λουκουμάδες στο Μοναστηράκι, Μπουγάτσα στην Ομόνοια, έκαναν βόλτα στη νέα πλατεία.

Ενθουσιάστηκαν με τα κουλούρια στο Ψυρρή, ενώ δοκίμασαν διαφόρων ειδών σουβλάκια. Δοκίμασαν χταπόδι και μύδια σε μια στοά πίσω από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και παϊδάκια στο Μοναστηράκι.

Μοιράστηκαν, παράλληλα και την έκπληξη τους για τις τιμές των περισσότερων φαγητών που δοκίμασαν στον δρόμο, σχολιάζοντας τες ως ιδιαίτερα χαμηλές.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην ανέβουν στον βράχο της Ακρόπολης και να περπατήσουν το Θησείο. Στην άδεια Αυγουστιάτικη Αθήνα, παρά τη ζέστη, όπως είπαν δεν θα μπορούσαν να το απολαύσουν περισσότερο, ενώ ειδική αναφορά έκαναν και στους μουσικούς του δρόμου που με τα μπουζούκια τους δίνουν άλλη πνοή στη πόλη.