Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 08:45

Καουάι: Ένας μικρός παράδεισος στην «καρδιά» του Ειρηνικού (Βίντεο)

Καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά ξεπροβάλλουν μέσα στην καταπράσινη, παρθένα φύση ενώ οι κοκοφοίνικες σταματούν λίγο πριν ξεκινήσουν τα αφρισμένα κύματα των ακτών.

Στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού το νησί Καουάι είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη Χαβάη και ένα από τα πλέον πιο βροχερά μέρη του κόσμου.

Οι εξωτικές παραλίες, η σπάνια πανίδα, οι απέραντες κοιλάδες και οι χαμογελαστοί κάτοικοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του Καουάι που είναι γνωστό και ως το νησί των Κήπων, λόγω της πλούσιας φύσης του.

Μπορεί να είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο τουριστικά νησί του συμπλέγματος της Χαβάης ωστόσο τα μοναδικής ομορφιάς τοπία του αποζημιώνουν τον ταξιδιώτη.

Σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα πανάρχαιο χωριό που χρονολογείται από τα μέσα του 14ου αιώνα με κατοικίες και ναούς της εποχής.

Με πάνω από εξήντα μαγευτικές παραλίες ιδανικές για θαλάσσια σπορ, θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε σε ποια να κολυμπήσετε.

Απολαύστε την τροπική ομορφιά του νησιού με πεζοπορία στο μονοπάτι Καλαλάου της ακτής Να Πάλι. Ακόμη επισκεφθείτε το φαράγγι Γουαϊμέα και το Μουσείο Γκρόουβ Φαρμ, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά μία παραδοσιακή φυτεία ζαχαροκάλαμου.

Βίντεο: Amazing Places on Our Planet