Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 08:15

Γενεύη: Η ελβετική πόλη αφ’ υψηλού (Βίντεο)

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη Γενεύη με το δυναμικό επιχειρηματικό της κέντρο και την παγκόσμια τραπεζική δραστηριότητα, η ελβετική πόλη κρύβει πολλά θέλγητρα.

Ευρωπαϊκή αρχοντιά, αλπική φύση και μεσαιωνική αισθητική συνδυάζονται σε ένα ονειρικό «πακέτο», καθιστώντας τη Γενεύη σε προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

Από τις πιο χαρακτηριστικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κανείς εδώ μια βόλτα με το τελεφερίκ μέχρι το βουνό Saleve, στα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, απ’ όπου η πόλη απλώνεται, κυριολεκτικά, κάτω από τα πόδια σας.

Για την ιστορία το τελεφερίκ πρωτολειτούργησε το 1932, ενώ ανεβαίνει σε πολύ απότομη κλίση λόγω της σχεδόν κάθετης όψης της κορυφογραμμής Saleve, καλύπτοντας μια απόσταση 665 μέτρων.

Το υψόμετρο στο οποίο φτάνει είναι αυτό των 1.100 μέτρων, απ’ όπου η απρόσκοπτη και πανοραμική θέα στη Γενεύη, τη Λίμνη της Γενεύης, τα βουνά Jura και τις Άλπεις πραγματικά να κόβει την ανάσα. Καιρού επιτρέποντος, το μάτι μπορεί να φτάσει μέχρι και τον μαγευτικό, ορεινό όγκο του Mont Blanc, το ψηλότερο βουνό των Άλπεων.

Βίντεο: Dong Liu