Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 08:11

Airbnb: Τα 10 πιο περιζήτητα καταλύματα στον κόσμο - Δύο βρίσκονται στην Ελλάδα (pics)

Τα δωμάτια και τα πολυτελή σπίτια που αποθηκεύτηκαν περισσότερο στις λίστες με τους ονειρεμένους προορισμούς χρηστών εν μέσω καραντίνας δημοσίευσε το Airbnb.

Μπορεί οι διακοπές και τα μακρινά ταξίδια να μοιάζουν δύσκολα σε μια τέτοια περίοδο, με το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να έχει κλείσει τα σύνορά του, όμως τα όνειρα δεν μπορούν να μπουν σε περιορισμούς.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και η υπηρεσία Airbnb που συγκέντρωσε τα 10 καταλύματα που αποθηκεύουν οι χρήστες της παγκοσμίως στη λίστα με τους πιο περιζήτητους προορισμούς. Μπορεί η υπηρεσία να δέχεται μεγάλο πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν παύει ωστόσο να προσφέρει στους χρήστες της εικόνες και... όνειρα.

Ανάμεσα στα εξωτικά μέρη της Ινδονησίας και τις απέραντες πεδιάδες της Ισλανδίας, μέρη για να μείνει κανείς μέσω Airbnb, ξεχωρίζουν δύο καταλύματα στην πανέμορφη Σαντορίνη. Και τα δύο αποτελούν παραδοσιακά σπίτια λαξεμένα μέσα στο βουνό στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας.

Τα δέκα πιο περιζήτητα καταλύματα στο Airbnb:

Η βίλα με την εντυπωσιακή πισίνα και την ακόμη πιο αποστομωτική θέα στην Ινδονησία είναι ένας από τους δέκα προορισμούς που σύμφωνα με το Airbnb είναι το πιο ονειρεμένο μέρος των χρηστών για φέτος.

Ένα ονειρεμένο σπίτι στην άκρη στη θάλασσα, εντός φυσικού πάρκου στη Βραζιλία, με τα εξωτικά νερά να δίνουν το τέμπο των ονειρικών διακοπών είναι ένα ακόμη από τα καταλύματα που λατρεύουν οι χρήστες του Airbnb. Μάλιστα, η ενοικίαση του σπιτιού αυτού περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες ενός οικονόμου και ενός κηπουρού που θα κάνουν τη διανομή ακόμη πιο παραδεισένια.

Στο χωριό της Οίας, εναρμονισμένο απολύτως με τον παραδοσιακό οικισμό της ξακουστής Σαντορίνης βρίσκεται ένα από τα δύο πιο περιζήτητα καταλύματα από την Ελλάδα. Το δεύτερο ατενίζει το Αιγαίο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Το λαξεμένο εδώ και 250 χρόνια πολυτελές σπίτι, χρησιμοποιούνταν αρχικά ως κελάρι κρασιού, τον παραδοσιακό καναβά, μετατράπηκε σε έναν προορισμό όνειρο για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ένα εξωτικό σπίτι, κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από μπαμπού στην Ινδονησία είναι το επόμενο ονειρικό μέρος για να περάσει κανείς τις διακοπές της ζωής του, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Airbnb.

Στο Ορόντο των ΗΠΑ, ένα μικρό σπίτι με στρογγυλή είσοδο θα μεταφέρει τους φανατικούς του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στον κόσμο των Χόμπιτ για μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία.

Σε ένα κατάφυτο και καταπράσινο τοπίο δεσπόζει ένα κατάλυμα με τριγωνική παραδοσιακή σκεπή που για πολλούς στο Airbnb αποτελεί τον πιο περιζήτητο προορισμό, για μια ακόμη φορά από την Ινδονησία.

Μια πολυτελής κατοικία με εξαιρετική θέα στην πόλη των Αγγέλων, το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, είναι ένα από τα μέρη και τα καταλύματα που όσοι λατρεύουν το Airbnb θέλουν πραγματικά να προσθέσουν στους προορισμούς ταξιδιού.

Ενα μοναδικό τοπίο στο οποίο ενσωματώνεται ένα ξεχωριστό μοντέρνο διαμέρισμα, προσφέρει εναλλακτικές διακοπές σε όσους αποζητούν κάτι διαφορετικό και μοναδική θέα στην παγωμένη Ισλανδία.

Ένα λευκό σπίτι, εντοιχισμένο στην βραχώδη Σαντορίνη με βεράντα στη θάλασσα και απολαυστική θέα στο Αιγαίο πέλαγος είναι το δεύτερο κατάλυμα που λάτρεψαν μέσα στην καραντίνα οι χρήστες.

Το λευκό που ξεχωρίζει τα ελληνικά νησιά από οποιονδήποτε άλλο προορισμό στον κόσμο, φαίνεται πως κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών του AirBnB που έβαλαν εκατοντάδες φορές στη λίστα επιθυμιών τους το νησί της Σαντορίνης.

Τέλος, ένα παραδοσιακό σπίτι στο Μαρακές σε μεταφέρει στην εξωτική πλευρά των διακοπών, από το Μαρόκο. Μια οικία με αραβικό στιλ που αποτελεί ένα από τα όνειρα των χρηστών του Airbnb ανά τον κόσμο.