Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 08:20

Πούσισκα: To νησί της Κροατίας που θυμίζει... Ελλάδα (Βίντεο)

Πούσισκα: To νησί της Κροατίας που θυμίζει... Ελλάδα (Βίντεο)
φωτο: feeldalmatia

Πέτρινα σπίτια, γραφικά εκκλησάκια φωλιασμένα στους λόφους, πολύχρωμα ψαροκάικα και καταγάλανα νερά. Εκ πρώτης όψεως θυμίζει ελληνικό νησί, με το μεσογειακό τοπίο να κυριαρχεί.

Κι όμως πρόκειται για την Πούσισκα στο νησί Brač της Κροατίας, μια μικρή ηλιόλουστη πόλη στην Αδριατική, διάσημη για τη χαρακτηριστική άσπρη πέτρα της. Λέγεται ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον έχει χτιστεί από τα λευκά μάρμαρα της.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο Ciprijan Žuvetić που χρονολογείται από το 1467 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής, καθώς και το παλάτι της οικογένειας Μόρο.

Το λιμάνι της Πούσισκα, το «λιμάνι του κάστρου» όπως ονομάστηκε χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αποτελούνταν αρχικά από δεκατρείς πύργους. Ο ναός του Αγίου Γερολιμάτου χτίστηκε το 1566 ενώ σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο του χωριού.

Η Πούσισκα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ καθώς στα τιρκουάζ νερά της μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και θαλάσσιο σκι.

Προσφέρει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Καλοκαίρι του Πολιτισμού, τη Διεθνή Θερινή Σχολή Μουσικής και το Φεστιβάλ Καλοκαιρινής Μουσικής Brač.

Η ηρεμία του τόπου, τα γραφικά τοπία των κοντινών όρμων και τα πολυάριθμα εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά δαλματικά φαγητά θα κάνουν το ταξίδι σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Βίντεο: eNavtika Si