Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 08:27

Beynac-et-Cazenac: Το γαλλικό χωριό που είναι χτισμένο μεταξύ γκρεμού και ποταμού (Βίντεο)

Χτισμένος στις όχθες του ποταμού Dordogne το μεσαιωνικό χωριό διατηρεί την ατμόσφαιρα παλιάς εποχής.

Με τα φιδογυριστά δρομάκια, το επιβλητικό κάστρο και την απίστευτη φυσική ομορφιά δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα γαλλικά χωριά. Βρίσκεται στην περιφέρεια Aquitaine στη νοτιοδυτική Γαλλία και τα περισσότερα σπίτια του είναι σκαρφαλωμένα στα βράχια.

Το Beynac-et-Cazenac διακρίνεται για την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του και ο επισκέπτης θα κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο κάνοντας βόλτα δίπλα στο ποτάμι με την εντυπωσιακή θέα.

Στα στενά σοκάκια ξεπροβάλλουν ανθισμένες τριανταφυλλιές ανάμεσα από τα πέτρινα σπίτια και οι κάτοικοι επιθυμούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την παράδοση και τη γραφικότητα του τόπου τους.

Ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει ντόπιο κρασί μαζί με γλυκά σταφύλια και αρωματικά τυριά στα γραφικά εστιατόρια της πλατείας.

Το μεσαιωνικό κάστρο Château de Beynac αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του χωριού. Είναι χτισμένο πάνω σε έναν ασβεστολιθικό βράχο στη βόρεια όχθη του ποταμού Dordogne και είναι από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα και από τα πιο γνωστά στην περιοχή.

Βίντεο: DOLU FILMSTV