Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 08:37

Παρίσι: H καλύτερη ώρα για να δει κανείς τον Πύργο του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα must-see του Παρισιού και κάθε επισκέπτης πρέπει να το επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους.

Αυτό που κάνουν συνήθως οι τουρίστες είναι να επισκέπτονται τον πύργο κατά την διάρκεια της ημέρας, να ανεβαίνουν στην κορυφή και να θαυμάζουν την ηλιόλουστη θέα. Ο πύργος είναι επίσης ένα δημοφιλές αξιοθέατο τις ώρες του ηλιοβασιλέματος και κάποιες βραδινές ώρες.

Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι ότι την ώρα της δύσης του ηλίου, ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Κάθε ώρα, μέχρι τη μία το πρωί, ο πύργος καλύπτεται με χρυσά φώτα και λάμπει για πέντε ολόκληρα λεπτά. Το καλύτερο μέρος για να δείτε το show είναι από είναι την πλατεία Trocadéro.

Και, αν και απαγορεύεται από τον γαλλικό νόμο, πολλοί τουρίστες έχουν τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο όπου απαθανατίζουν την στιγμή και τα έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Βέβαια, είναι τελείως διαφορετικό να παρακολουθήσετε το γεγονός εκείνη την στιγμή και άλλο να δείτε μερικές φωτογραφίες.

Και μην ξεχνάτε, η καλύτερα ώρα είναι 1 το πρωί. C’est magnifique!

Πηγή: huffpost.com