Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 08:46

TripAdvisor: Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα αξιοθέατα για το 2019 (pics)

Το TripAdvisor αποκάλυψε τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα για το 2019.

Είναι τα αξιοθέατα στα οποία έκανε τις περισσότερες κρατήσεις το κοινό μέσω της πλατφόρμας του. Η λίστα του TripAdvisor δημιουργήθηκε μετά από ανάλυση 250.000 επισκέψεων και κρατήσεων που έγιναν μέσω της πλατφόρμας μέσα στη χρονιά.

Στη λίστα πρωταγωνιστούν αξιοθέατα στην Ευρώπη και κανένα στην Ελλάδα παρότι το TripAdvisor έχει πολλές φορές υμνήσει τοποθεσίες στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση της λίστας του TripAdvisor  για το 2019 βρέθηκε το Κολοσσαίο της Ρώμης.  Στη δεύτερη θέση το Λούβρο και στην τρίτη θέση το μουσείο του Βατικανού.

Η δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών του TripAdvisor:

Κολοσσαίο, Ρώμη Νο1

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ.  Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της. Η ορχήστρα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να πραγματοποιούνται ναυμαχίες, μονομαχίες και θηριομαχίες τις οποίες χρηματοδοτούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Εκεί γίνονταν επίσης μαρτύρια χριστιανών. Το Κολοσσαίο είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός σύμφωνα με το Trip Advisor για το 2019. Πολύ κοντά στο κέντρο της Ρώμης, βλέπει κανείς κόσμο από όλες τις εθνικότητες, γεμάτο μικροπωλητές στον περίβολό του και καταστήματα για σουβενίρ.

Λούβρο, Παρίσι Νο 2

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα.Το Λούβρο, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Είναι το μουσείο που διαθέτει μια απαράμιλλη συλλογή έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της Μόνα Λίζα.

Μουσεία Βατικανού, Ρώμη Νο3

Τα Μουσεία Βατικανού  στεγάζονται εντός του Βατικανού στη Ρώμη. Στο σύμπλεγμα βρίσκουμε κορυφαία έργα τέχνης τα περισσότερα από τα μουσεία έχουν ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Για να τα θαυμάσει ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες.

Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη Νο 4

Στη θέση Νο4 της λίστας του TripAdvisor βγαίνουμε από την Ευρώπη και συναντάμε του Αγαλμα της Ελευθερίας. Εμβληματικό, πολυφωτογραφημένο, «πρωταγωνιστεί» σε πολλές ταινίες. Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι μεγάλου μεγέθους γλυπτό, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι πυρσό και στο αριστερό μια πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άγαλμα αυτό δεσπόζει στην νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Η βάση του φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης, ενώ από το 1986 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι Νο 5

Tο σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 324 μέτρα, έχει βάρος 10.000 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 302 βήματα. Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο. Ο πύργος του Αιφελ έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για πολλές σκηνές ταινιών.

Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη Νο 6

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι  ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί. Αν και η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια είχε ξεκινήσει το 1882, όταν το έργο ανέλαβε ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε με το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας το γοτθικό ρυθμό και μορφές Μοντερνισμού με φιλόδοξες διαρθρωτικές κολόνες και αψίδες. Εδω βγαίνουν και οι περισσότερες σέλφι των τουριστών στη Βαρκελώνη.

Γαλλική Συνοικία, Νέα Υόρκη Νο 7

Πολλές συνοικίες και μνημεία στην πόλη της Νέας Υόρκης έχουν γίνει γνωστά σε περίπου 62 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται ετησίως. Η Γαλλική Συνοικία της Νέας Υόρκης είναι διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή και τα πολύχρωμα κτήρια. Μία γειτονιά με εστιατόρια και πολύβουα μπαρ, ενώ την ημέρα τα βήματα των περιηγητών τους οδηγούν στη γαλλική αγορά με αντικείμενα τέχνης, σουβενιρ, φαγητά, τοπικά χειροτεχνήματα και πλανόδιους καλλιτέχνες.

Το σπίτι της Άννα Φρανκ, Άμστερνταμ Νο 8

Το σπίτι της Άννα Φράνκ είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην Εβραία συγγραφέα του ημερολογίου που αργότερα εκδόθηκε ως βιβλίο με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας νεαρής κοπέλας».
Η Άννα Φράνκ, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, έζησε για περίπου δυο χρόνια κρυμμένη από τους Ναζί σε μυστικά δωμάτια του σπιτιού. Στην συνέχεια τους κατέδωσαν και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και η Άννα άφησε την τελευταία της πνοή. 

Πύργος Γουίλις, Σικάγο Νο 9

Το Γουίλις Τάουερ όπως λέγεται προκαλεί δέος. Είναι ουρανοξύστης στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ύψος 442 μέτρων από τη γη και και διαθέτει 108 πατώματα. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, το 1973, ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, ξεπερνώντας τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και διατήρησε το ρεκόρ αυτό για 25 χρόνια. Σήμερα, είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ και το 8ο υψηλότερο του κόσμου.

Πλατεία Σαν Μάρκο, Βενετία Νο 10

Kαθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του θα πιει τον καφέ του στην πολυσύχναστη Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης με φυσική πέτρα και υπέροχα αξιοθέατα. Αυτό που τραβάει την προσοχή είναι ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Στην πλατεία θα βρείτε και κτίρια της κυβέρνησης της Βενετίας καθώς και τα μουσεία αρχαιολογίας καθώς και τη κεντρική βιβλιοθήκη. Η «Πιάτσα» Σαν Μάρκο είναι γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης, Άγιο Μάρκο και Άγιο Θεόδωρο της Αμασέας.

Πηγή: thesun