Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 08:45

Google: Οι 10 προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2019 (pics)

Η Google ανακοίνωσε τη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις προορισμών που έκαναν οι χρήστες μέσα στο 2019.

Οι προορισμοί που έψαξαν οι επίδοξοι ταξιδιώτες περισσότερο στη Google, είναι κυρίως εξωτικοί, με θάλασσα.

Δείτε τη σχετική λίστα:

10. Κόστα Ρίκα

Η λίστα της Google ξεκινά με Κόστα Ρίκα. Σημαίνει «πλούσια Ακτή».  Μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, Συνορεύει με τη Νικαράγουα, με τον Παναμά, ενώ ανατολικά βρέχεται από την Καραϊβική, και νότια και δυτικά από τον Ειρηνικό ωκεανό. Πρωτεύουσα της είναι η πόλη Σαν Χοσέ.

9. Νέα Υόρκη

Προορισμός-όνειρο για πολλούς. Δεχεται περίπου 62 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Αρκετές πηγές την έχουν κατατάξει ως την πιο φωτογραφημένη πόλη στον κόσμο. Η Πλατεία Τάιμς, που έχει ονομαστεί ως το «Σταυροδρόμι του Κόσμου», είναι κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν που οδηγεί στον δρόμο του Μπρόντγουεϊ ενώ είναι ένα σημαντικό κέντρο για την βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ονόματα από γέφυρες, ουρανοξύστες, και πάρκα της πόλης είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσα από ταινίες. Η οικονομική συνοικία, στην Γουόλ Στριτ στο Κάτω Μανχάταν, έχει χαρακτηριστεί το σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κέντρο του κόσμου.

8. Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια, Νο8 στη Google, είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ. Είναι μια από τις πλουσιότερες πολιτείες της χώρας (μόνη της θα ήταν η 6η πλουσιότερη χώρα του κόσμου) και, όπως αναφέρει η wikipedia, έδρα πολλών πολυεθνικών εταιριών. Βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού ωκεανού. Ουρανοξύστες, θάλασσα, φοίνικες και νέοι που κυκλοφορούν με ρόλερς.

7. Νέα Ορλεάνη

Η πατρίδα της τζαζ και του ουίσκι! Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα και μια από τις σημαντικότερες πόλεις των ΗΠΑ. Είναι μεγάλο λιμάνι πάνω στον ποταμό Μισσισσιππή και βιομηχανικό κέντρο. Ιδρύθηκε το 1718 από τους Γάλλους και αποκτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1803 ως τμήμα της Αγοράς της Λουιζιάνα. Εκτός από ναυτικό και βιομηχανικό κέντρο είναι και σπουδαίο εμπορικό κέντρο, όπου διεξάγονται διεθνείς αγοραπωλησίες βαμβακιού, πετρελαίου, καφέ, ζάχαρης, καπνού, ρυζιού, ξυλείας.

6. Αλάσκα

Προορισμός εμπειρία στο Νο6 της Google! Περίπου 1.000.000 ταξιδιώτες ετησίως επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια με προορισμό την Αλάσκα. Ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο και οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει τσουχτερούς φόρους.

5. Μεξικό

Χρώματα! Αυτή είναι η πολυπληθέστερη ισπανόφωνη χώρα. Εδώ ρόλο παίζει η μουσική. Η παραδοσιακή μουσική είναι παρούσα σε κάθε σημαντικό γεγονός. Πατρίδα του Κάρλος Σαντάνα.

4. Λας Βέγκας

Η πόλη είναι διεθνούς φήμης τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα διάσημη για τα πολυάριθμα καζίνο, τα καταστήματα, αλλά και την εξαιρετική κουζίνα και ψυχαγωγία. Για τους λόγους αυτούς μάλιστα αποκαλείται «Η πρωτεύουσα της διασκέδασης του Κόσμου». Η πόλη δεν κοιμάται ποτέ!

3. Μπόρα Μπόρα

Eδω χρειάζεται και φωτογραφική για υποβρύχιες λήψεις. Η Μπόρα Μπόρα περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο. Το νησί είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές. Η Μπόρα Μπόρα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός σε διεθνές επίπεδο, γνωστός για τα πολυτελή ξενοδοχεία του.

2. Ιαπωνία

Ασία, ανατολή, διάσημη για τον πολιτισμό και την κουζίνα της. Είναι γνωστή ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το Τόκιο είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με περισσότερους από 12.500.000 κατοίκους. Εδω θα δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά ''ουαγκάσι'' με πάστα κόκκινου φασολιού και μότσι.

1. Μαλδίβες

Νο1 στις αναζητήσεις στη Google. Κάθε νιόπαντρος που σέβεται το… στεφάνι του, θα κάνει ένα ταξίδι εδω. Νησιά που αποτελούν παγκοσμίως υψηλό πόλο τουριστικής έλξης. Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη είναι το Μαλέ. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, κοκοφοίνικες και μία σκιά στοπ παρελθόν από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 που σκόρπισε το θάνατο.