Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 08:13

Ίσκια: Το όμορφο νησί της Ιταλίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Αν θέλει κάποιος να κάνει μια όμορφη και ήρεμη απόδραση στη γειτονική Ιταλία τότε το νησί Ίσκια είναι ένας προορισμός που πρέπει να εξετάσει.

Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησί στο Τυρρηνικό Πέλαγος το οποίο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κόλπου της Νάπολης, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Παλιότερα το νησί ήταν μάλιστα αποικία με το όνομα Πιθηκούσσες.

Είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας με έκταση 46,3 τετραγωνικά χιλιομέτρων και αξίζει να το γνωρίσετε και μέσα από φωτογραφίες αλλά φυσικά και από κοντά.

Εκτός από τα όμορφα τοπία η Ίσκια είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της και πλήθος επισκεπτών από την Ευρώπη αλλά και την Ασία φτάνουν εκεί για να απολαύσουν τους καρπούς της φυσικής ηφαιστειακής δραστηριότητας του νησιού, τις ιαματικές πηγές του και την ηφαιστειακή λάσπη του. Οι ταξιδιώτες που μαθαίνουν για το νησί αναζητούν πλέον τη µεσογειακή γοητεία σε αυτό το μυστηριακό και ανεξήγητα όμορφο νησί, την Ίσκια.

Ένα χαρακτηριστικό από τα αξιοθέατα που θα δει κανείς στο νησί είναι το Κάστρο Aragonese που χτίστηκε σε έναν λόφο κοντά στο νησί περί το 474 π.Χ. και ενώνεται με μια γέφυρα με αυτό. Την ίδια περίοδο χτίστηκαν δύο πύργοι για να ελέγχουν τις κινήσεις των εχθρικών στόλων. Επίσης εντυπωσιακοί είναι οι κήποι La Mortella με τα δεκάδες εξωτικά φυτά από όλο τον κόσμο. Στις περιοχές του νησιού θα συναντήσει κανείς όμορφα ιστορικά σημεία, θα θαυμάσει τα αξιοθέατα, και θα περπατήσει στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Η Ίσκια έχει έναν δικό της κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει φινέτσα και αρχοντιά και αυτό φαίνεται στο ιδιαίτερο στυλ και προσεγμένο ύφος των καταλυμάτων της. Εξίσου υψηλής αισθητικής είναι και τα εστιατόρια του γραφικού νησιού με φρέσκα ψάρια και κρασί ντόπιας παραγωγής.

Το καλό μάλιστα είναι ότι μπορεί να φάει κάποιος νόστιμα και ποιοτικά όχι μόνο στα ελίτ εστιατόρια που προσελκύουν τους celebrities που φτάνουν στο νησί (των οποίων είναι αγαπημένος προορισμός εδώ και χρόνια) αλλά και σε ταβερνούλες πιο γραφικές και οικονομικές.

Από τα παραθαλάσσια χωριά του νησιού ξεχωρίζει στις προτιμήσεις αρκετών τουριστών το Sant'Angelo στο νότο με την έντονη τουριστική ζωή.

Υπέροχες παραλίες και ταβέρνες δίπλα στο κύμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για μερικές μέρες χαλάρωσης. Με μια καλή αναζήτηση σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε σε τιμές και ποιότητα και το ταξίδι σε αυτό το διαμάντι της Ιταλίας θα σας μείνει αξέχαστο και θα σας χαρίσει μοναδικές εικόνες με χρώματα και αρώματα.

Βίντεο: CH Drone