Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 08:09

Το νησί με τις κούκλες: Ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου (Φωτογραφίες)

Μια ανατριχιαστική εικόνα με αποκεφαλισμένες, ακρωτηριασμένες και χωρίς μάτια κούκλες κρεμασμένες στα κλαδιά των δέντρων περιμένει τους επισκέπτες του Μεξικό, σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή στο Χοτσιμίλκο.

Η ιστορία του νησιού των κούκλων (Isla de las Munecas) ξεκινάει τη δεκαετία του ’50 όταν ο επιστάτης του νησιού βρήκε το πτώμα ενός κοριτσιού στο κανάλι με την κούκλα της να επιπλέει δίπλα του. Προς ένδειξη σεβασμού προς το κορίτσι κρέμασε την κούκλα σε ένα δέντρο.

Έκτοτε, εικάζεται ότι ο επιστάτης στοιχειώθηκε από το πνεύμα του κοριτσιού και άρχισε να κρεμάει κι άλλες κούκλες στα δέντρα τριγύρω. Ο ίδιος διαλαλούσε ότι και οι κούκλες ήταν στοιχειωμένες, καθώς το βράδυ άρχισαν να κουνιούνται και να του μιλάνε.

Κανείς δεν τον πίστεψε, ωστόσο, μέχρι το 2001 που βρέθηκε και ο ίδιος πνιγμένος στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε βρει ο ίδιος το πτώμα από το κοριτσάκι. Σήμερα, το νησί αποτελεί τουριστική ατραξιόν και οι επισκέπτες του συνεχίζουν την παράδοση κρεμώντας νέες κούκλες στα κλαδιά των δέντρων.