Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 08:15

Daily Mail: Δύο ελληνικές λίμνες στις ωραιότερες του κόσμου (pics)

Αφιέρωμα στις πιο ωραίες λίμνες του κόσμου έκανε η Daily Mail, παρουσιάζοντας μέρη μοναδικής ομορφιάς, από μια εκπληκτική ροζ λίμνη στην Αυστραλία μέχρι το πιο γραφικό μέρος του Καναδά.

Ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκεται κι ένας μαγευτικός ελληνικός προορισμός: οι Πρέσπες!

Συγκεκριμένα, γράφει το δημοσίευμα: Με τις όχθες τους στην Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, μεταξύ των αρχαιότερων τεκτονικών λιμνών της Ευρώπης ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, προσφέρει την ευκαιρία για να πραγματικά ειδυλλιακή διαφυγή. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι η Μέκκα για τους παρατηρητές πουλιών. Οι κορμοράνοι και οι ερωδιοί είναι εύκολο να εντοπιστούν, όπως και ο τεράστιος πελεκάνος της Δαλματίας.

Ο Άγιος Αχίλλειος, ένα μικρό νησί στην Μικρή Πρέσπα, φιλοξενεί τα ερείπια μιας εκκλησίας του 10ου αιώνα και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Οι επισκέπτες της Μεγάλης Πρέσπαςαξίζει να πάρουν μια παραδοσιακή βάρκα και να κάνουν μια βόλτα στην λίμνη θαυμάζοντας τα όρη των Βαλκανίων».

Όσο για την καλύτερη εποχή να τις επισκεφθεί κανείς, η Daily Mail αναφέρει ότι είναι προτιμότερο τον χειμώνα, καθώς έχει ελάχιστους τουρίστες.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα της Daily Mail:

1. Winnipesaukee, New Hampshire, ΗΠΑ

2. Nahuel Huapi, Αργεντινή
3. Sainte Croix, Προβηγκία, Γαλλία

4. Ruhondo, Ρουάντα
5. Inari, Φινλανδία

6. Bohinj, Σλοβενία

7. Hillier, Αυστραλία

8. Maligne, Καναδάς

9. Sun Moon, Ταϊβάν
10. Orta, Ιταλία
11. Breitlingsee, Γερμανία
12. Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Ελλάδα

13. Lagoa Azul, Αζόρες

Δείτε επίσης: Οι ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας - Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς