Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 08:50

Big 7 Travel: Οι πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο (pics)

Big 7 Travel: Οι πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο (pics)
Guangzhou, China

Μία νέα διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ομίλου ταξιδιωτικών media Big 7 Travel ανέδειξε τις 50 φιλικότερες πόλεις στον κόσμο, όπως αυτές ψηφίστηκαν από τους 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες.

Μία από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, αναδεικνύοντάς την ως τη φιλικότερη παγκοσμίως. Ο λόγος για το Βανκούβερ, στον Καναδά, που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί στην πρώτη θέση.

Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν την επιλογή τους λόγω του γεγονότος ότι οι ντόπιοι φαίνονται και είναι ιδιαιτέρως πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν τους επισκέπτες της πόλης, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ίδια η ατμόσφαιρα του Βανκούβερ, που βοηθά αρκετά στην κοινωνικοποίηση και την ένταξη των τουρισμών στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, λόγω της φιλικότητας απέναντι στους επισκέπτες που δείχνουν οι ντόπιοι. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η κουκλίστικη Μπριζ, η γοητευτική ατμόσφαιρα της οποίας ελκύει τους απανταχού ταξιδιώτες.

Στην τέταρτη θέση αναδείχθηκε η Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, ως μία από τις πιο φιλικές πόλεις της Ασίας απέναντι στην LGBTQ κοινότητα, ενώ η πεντάδα ολοκληρώθηκε από το Αμβούργο, στη Γερμανία, ως ένα από τους πιο φιλικούς προορισμούς για οικογένειες. Η Αθήνα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί στην 15η θέση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω τη φήμη που θέλει τους Νεοϋορκέζους να είναι αρκετά απόμακροι και «κρύοι», καθώς το Μεγάλο Μήλο βρέθηκε τρεις θέσεις πριν την τελευταία θέση, και πιο συγκεκριμένα στη 47η.

Στις πιο φιλικές πόλεις των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται το Nashville, αναδείχθηκε στην 8η θέση της συνολικής πενηντάδας, καθώς όπως ομολόγησαν οι συμμετέχοντες πρόκειται για μια πόλη που ξεχωρίζει τόσο για τη γοητεία του Νότου που την χαρακτηρίζει, όσο και για την έντονη μουσική σκηνή,καθώς και τους φιλικούς κατοίκους που είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν τα κατατόπια στους τουρίστες.

Δείτε ποιες πόλεις ξεχώρισαν στην πρώτη δεκάδα:

1) Βανκούβερ, Καναδάς
2) Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία
3) Μπριζ, Βέλγιο
4) Ταϊπέι, Ταϊβάν
5) Αμβούργο, Γερμανία
6) Δουβλίνο, Ιρλανδία
7) Christchurch, Νέα Ζηλανδία
8) Νάσβιλ, Τενεσί, ΗΠΑ
9) Σάο Πάολο, Βραζιλία
10) Γλασκώβη, Σκωτία