Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 08:31

Bregagh - Ο... σκοτεινός δρόμος της Βόρειας Ιρλανδίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Οι λάτρεις της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones θα αναγνωρίσουν σίγουρα την εικόνα ως το «Kingsroad».

Αυτός ο «σκοτεινός» δρόμος που είναι καλυμμένος από οξιές και βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου Bregagh μεταξύ Armoy και Stranocum στην κομητεία Antrim, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Τα δέντρα, που φυτεύτηκαν τον 18ο αιώνα από την οικογένεια Stuart με σκοπό να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που είχαν ως προορισμό το σπίτι της οικογένειας, με τα περίπλοκα κλαδιά που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργούν μια ατμοσφαιρική σήραγγα που προκαλεί δικαιολογημένα θαυμασμό σε όποιον την αντικρίσει.

Αμέτρητο πλήθος τουριστών καταφτάνει κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο στη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να φωτογραφίσει αυτό το μοναδικό, φυσικό τοπίο, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν την τοποθεσία για την φωτογράφιση του γάμου τους!

Σύμφωνα με το θρύλο, το τούνελ που σχηματίζεται από τα ελικοειδή δέντρα, το οποίο κατά την διάρκεια της νύχτας γίνεται ακόμη πιο απόκοσμο και ατμοσφαιρικό, λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από την Grey Lady, μια γυναίκα που εμφανίζεται το σούρουπο ανάμεσα στα δέντρα.

Βίντεο: Kilmer Media