Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 08:34

Castello di Santa Severa - Ένα ιστορικό παλάτι της Ιταλίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Στην περιοχή Lazio, στη δυτική ακτή της Ιταλίας, περίπου 40 χλμ. από τη Ρώμη, βρίσκεται το Castello di Santa Severa, ένα εντυπωσιακό παλάτι που «δροσίζεται» από τα νερά του Τυρρηνικού πελάγους.

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο για το κάστρο είναι ότι πλέον οι επισκέπτες του –πάντα αποτελούσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό– μπορούν και να διανυκτερεύσουν σε αυτό, καθώς στο εσωτερικό του έχει δημιουργηθεί ένα μοντέρνο hostel.

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο κάστρο γίνεται το 1608, ενώ η δημιουργία του τοποθετείται στον 14ο αιώνα. Κατά καιρούς αποτέλεσε ιδιοκτησία ευγενών, μελών της καθολικής εκκλησίας ενώ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταλήφθηκε από τις γερμανικές, στρατιωτικές δυνάμεις. 

Το Castello di Santa Severa ανακαινίστηκε πρόσφατα και άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό, το οποίο μάλιστα μπορεί και να φιλοξενηθεί στους χώρους του.

Ο ξενώνας που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κάστρου απευθύνεται τόσο σε νέους ταξιδιώτες, όσο και σε όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, ενώ διαθέτει ποικίλα δωμάτια, ιδιωτικά και κοινόχρηστα, για να επιλέξει ο καθένας αυτό που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του. Οι τιμές ξεκινάνε από 35 ευρώ/ βραδιά.

Επιπλέον, όσοι επισκεφτούν το Castello di Santa Severa θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό, να παρατηρήσουν από κοντά το μικρό εκκλησάκι μέσα στο φρούριο με τοιχογραφίες από την εποχή του Πάπα Ουρβανού VIII, καθώς και να πάρουν μέρος σε κάποια από τα ειδικά events που διοργανώνει κατά καιρούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

First sun ☀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valeria Cipponeri (@cipponerivaleria) στις

Βίντεο: Mauro Sciambi