Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 08:47

«Tiny Eco Hotel» - Ένα πλωτό ξενοδοχείο για οικο-τουρισμό (φωτο)

Το «Tiny Eco Hotel (Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο)» είναι ένα «όχημα» το οποίο μπορεί να ταξιδεύει στο νερό και, μ' αυτόν τον τρόπο, να μετατρέπει κάθε λίμνη, κάθε φιορδ ή κολπάκι σε βάση για ένα ξενοδοχείο.

Αποτελείται από δύο «εξαρτήματα» τα οποία έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν είτε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο είτε ως σύνολο: το «Tiny House (Μικροσκοπικό σπίτι)» και το «Houseboat (Σπίτι-πλεούμενο)».

Με διαστάσεις 4,5 x 3 μέτρα, το «Μικροσκοπικό σπίτι» μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα και περιλαμβάνει κουζίνα και τουαλέτα. Το σχέδιο του σχεδιαστή-ναυπηγού Μαξ Ζίβοφ προβλέπει ένα άνετο μπαλκόνι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη θέα σε οποιοδήποτε σημείο τοποθετηθεί το «σπίτι».

Οι τουρίστες μπορεί να θελήσουν να διανυκτερεύσουν στο «Μικροσκοπικό σπίτι», και να επιλέξουν το «Σπίτι-πλεούμενο» την επομένη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο νερό και να βυθιστούν στη φύση, αναφέρει το ΑΠΕ.

Με συνολικές διαστάσεις 4,5 x 10 μέτρα, το κάτω κατάστρωμα του «Σπιτιού-πλεούμενο» περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο, μια μικρή κουζίνα και μια τουαλέτα κάτω από τις σκάλες. Το επάνω κατάστρωμα είναι καλυμμένο με άμμο, γρασίδι και πέτρες, σχεδιασμένο για ηλιοθεραπεία.

Οι πλευρές του πλωτού σπιτιού είναι από χρωματιστό γυαλί, το οποίο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα φιλτραρισμένη χροιά στο εσωτερικό. Ταξιδεύει με ηλεκτροκίνηση, πράγμα που επιτρέπει στους τουρίστες να βιώνουν μια ήσυχη εμπειρία και να έρχονται πιο κοντά στη φύση. Επιπλέον, μέσω εφαρμογής σε έξυπνο κινητό, επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να επιλέξουν την προτίμησή τους σε χάρτη και ακολούθως το «Σπίτι-πλεούμενο» θα κινηθεί αυτόνομα.

Στην ουσία, το «Μικροσκοπικό Οικολογικό Ξενοδοχείο» στοχεύει στη διευκόλυνση του οικολογικού τουρισμού, με ένα ντιζάιν που χαίρεται την ομορφιά της φύσης χωρίς να την βλάπτει.