Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 08:50

Ντελφτ - Ρομαντική απόδραση στην Ολλανδία (Βίντεο+φωτογραφίες)

Χτισμένο πάνω στον μικρό ποταμό Σχίι το Ντελφτ αποτελεί μια όμορφη, εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ολλανδία.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Χάγη και το Ρότερνταμ και είναι διάσημη για τα κεραμικά της αλλά και ως γενέτειρα του ζωγράφου Φερμίιρ.

Το όνομά της σηματοδοτεί τον παλιό της ρόλο σαν φρούριο αφού προέρχεται από τη λέξη (ντέλβεν) που σημαίνει Τάφρος. Αποτελεί την έδρα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας ενώ είναι γνωστή και για τα αξιόλογα πανεπιστήμιά της.

Στο ιστορικό της κέντρο μπορεί να θαυμάσει κανείς τα γραφικά κτίρια και τα ιδιαίτερα κανάλια που είναι ιδανικά για περιπάτους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την προτεσταντική εκκλησία στο Ντελφτ, (Νέα Εκκλησία) που χρονολογείται από το 1510 και αποτελεί ένα ορόσημο της πόλης.

Ο παλιός καθεδρικός ναός Oude Kerk και ο ναός Nieuwe Kerk αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Στην πλατεία μπορεί να θαυμάσει κανείς το γραφικό κτίριο του δημαρχείου ενώ είναι απαραίτητη μια στάση στο μουσείο Prinsenhof.

Κατασκευασμένη γύρω στα 1400 η Οοστπόρτ ή Ανατολική Πύλη αποτελεί το μοναδικό εναπομείναν τμήμα των παλαιών τειχών της πόλης.

Το Ντελφτ περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς με το βασικό μέσο μεταφοράς της πόλης, το ποδήλατο.

Βίντεο: Tony Medyati