Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 08:18

Booking: Ελληνική πόλη ανάμεσα στα πιο ρομαντικά, ευρωπαϊκά city breaks (pics)

Η διεθνούς φήμης πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχείων Booking.com δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες στο blog της τους πέντε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ρομαντικά city breaks, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρει και ένας ελληνικός.

Οι ιθύνοντες επεξεργάστηκαν τα δεδομένα της πλατφόρμας, εξετάζοντας τους προορισμούς με την υψηλότερη βαθμολογία (τουλάχιστον 100 κριτικές για τον καθένα) με την αναφορά από τους ταξιδιώτες που τους έχουν ήδη επισκεφτεί ως «ιδανικός προορισμός για ρομαντικές αποδράσεις ζευγαριών».

Η ελληνική πόλη που φιγουράρει μεταξύ των πιο ρομαντικών city breaks, λοιπόν, δεν είναι άλλη από την όμορφη Νύμφη του Θερμαϊκού. Η Θεσσαλονίκη με τους χαλαρούς ρυθμούς (οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, του μήνα, του χρόνου), αλλά με την ζωντανή ατμόσφαιρα και διάθεση, έχει να καυχιέται ότι ξέρει να περιποιείται τους φιλοξενούμενούς της. Και μάλιστα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Φημισμένη για την χαλαρή φιλοσοφία του καφέ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο συντάκτης προτρέπει τους αναγνώστες να ακολουθήσουν τα βήματα των ντόπιων και να πιουν τον καφέ τους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα στα νερά του Θερμαϊκού.

Εν συνεχεία μια βόλτα στο Καπάνι, την παλιότερη δημοτική αγορά της πόλης, ενδείκνυται για να ανακαλύψει κανείς τα τοπικά προϊόντα της πόλης αλλά και να αγοράσει προμήθειες που θα του χρειαστούν για ένα ρομαντικό πικ νικ. Τέλος, ένα γεύμα στο Λαδάδικα και το λιμάνι κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο μία απολαυστική και αξέχαστη ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη στις επιλογές της Booking.com φιγουράρει η πόλη Ζαντάρ στην Κροατία, δεύτερο το Ταλίν στην Εσθονία, τρίτη η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και τέταρτο το Βίλνιους στη Λιθουανία. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται τελευταία, ολοκληρώνοντας την κορυφαία πεντάδα.

Ζαντάρ

Ταλίν

Αγία Πετρούπολη

Βίλνιους

Θεσσαλονίκη