Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 08:34

TripAdvisor: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα (pics)

Για ακόμη μία χρονιά η διεθνούς φήμης τουριστική πλατφόρμα TripAdvisor ανέδειξε τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου στα ετήσια βραβεία των χρηστών της Travelers Choice Awards για το 2019, με την τελική κατάταξη να δημοσιεύεται μετά από ψηφοφορία των χρηστών της.

Μετά από την ανάδειξη της Κρήτης ανάμεσα στους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως –κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση της λίστας–, σειρά έχουν και οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα, οι οποίοι ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την ταξιδιωτική πλατφόρμα.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε η Κρήτη, η οποία για ακόμη μία χρονιά μάγεψε με τα θέλγητρά της τους ταξιδιώτες που την επισκέφτηκαν. Δεύτερη ακολουθεί η γοητευτική Σαντορίνη, με τις εντυπωσιακές τοποθεσίες και την εκπληκτική της θέα να κάνουν τους πάντες να μην μπορούν να της αντισταθούν.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Ρόδος, το Νησί των Ιπποτών με την μυστηριακή Μεσαιωνική Πόλη και τις αμέτρητες επιλογές σε παραλίες και στην τέταρτη η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων με τα υπέροχα κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, τα εντυπωσιακά παλάτια, τα επιβλητικά κτήρια και τα γραφικά καντούνια.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την κοσμοπολίτικη Μύκονο, έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς με την φήμη της να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου.

Η Αθήνα συναντάται στην έκτη θέση, με την Ζάκυνθο να την ακολουθεί στην έβδομη και την Κεφαλονιά στην όγδοη. Μία θέση πριν την τελευταία θέση φιγουράρει η Κως, ενώ η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο.

Δείτε αναλυτικά τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα:

Κρήτη

Σαντορίνη

Ρόδος

Κέρκυρα

Μύκονος

Αθήνα

Ζάκυνθος

Κεφαλονιά

Κως

Νάξος