Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 08:44

Tips για να βγάζετε τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες!

Ακολουθώντας μερικά μικρά μυστικά, μπορείτε κι εσείς να βγάλετε αξιοζήλευτες φωτογραφίες στο επόμενό σας ταξίδι, που θα θυμίζουν καρτ ποστάλ και θα κερδίσουν πολλά like στο instagram.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κοιτώντας τις φωτογραφίες άλλων από το τελευταίο τους ταξίδι, ότι υπάρχουν πολλές που θα μπορούσαν άνετα να χρησιμοποιηθούν σε καρτ ποστάλ ή σε διαφημιστικά, καθώς αποτυπώνουν τόσο όμορφα και ζωντανά τα χρώματα και τα τοπία;

Αν ψάχνοντας μέσα στις δικές σας φωτογραφίες, δεν βλέπετε κάτι τέτοιο, τότε, όπως αναφέρει το clickatlife, μάλλον πρέπει να έχετε τα παρακάτω υπόψη σας στο επόμενο ταξίδι.

Συμπεριλάβετε πινακίδες της χώρας που επισκέπτεστε

Είτε πρόκειται για πινακίδες στο δρόμο ή για την τιμή των φρούτων και των λαχανικών σε ένα μανάβικο, οι ταμπέλες και οι πινακίδες, γραμμένες στην τοπική γλώσσα, δίνουν περισσότερη ζωντάνια στη φωτογραφία σας.

Φωτογραφίστε ανθρώπους μέσα στα τοπία

Προσπαθήστε να βάλετε μέσα στο κάδρο σας ανθρώπους της πόλης ή του μέρους που επισκέπτεστε -αποφεύγοντας τους τουρίστες- στις μικρές καθημερινές τους στιγμές, όταν π.χ. αγοράζουν μια εφημερίδα, πίνουν έναν καφέ στα γρήγορα, τρέχουν να προλάβουν το λεωφορείο κ.ο.κ. Το ανθρώπινο στοιχείο προσθέτει πάντα ενδιαφέρον στις φωτογραφίες από ένα σκέτο τοπίο.

Φτιάξτε μια φωτογραφική ιστορία

Μπορείτε για παράδειγμα να φωτογραφίσετε μια παλιά αγορά από μακριά και στη συνέχεια να βγάλετε από κοντά αντικείμενα, ανθρώπους, πάγκους, συναλλαγές, παιδιά να γελούν… Τέτοιες φωτογραφίες αποτελούν εγγύηση για να κάνουν το φωτογραφικό σας άλμπουμ αξιομνημόνευτο.

Αποφύγετε τις πόζες μπροστά από μνημεία

Δεν υπάρχει πιο βαρετή φωτογραφία από τις πόζες μπροστά από πάσης φύσεως μνημείο και σύμβολο. Προτιμήστε τις φωτογραφίες «δράσης», την ώρα που κάποιος κάνει κάτι χωρίς να στήνεται και αν θέλετε να φωτογραφίσετε π.χ. τον Πύργο του Άιφελ, βρείτε μια καλή οπτική γωνία και ξεφύγετε από τα καθιερωμένα.