Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 08:03

Άνοιξε τις πύλες του για φέτος το Ice Hotel - Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, από πάγο (pics)

Το Ice Hotel είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο και κάθε χειμώνα ξαναγεννιέται με καινούργια «περιβολή». Η φετινή, 29η για την ακρίβεια αναγέννησή του, υποδέχεται επισκέπτες από τις 14 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η φετινή αναγέννησή του περιλαμβάνει 15 σουίτες - μοναδικά σχεδιασμένη η καθεμιά τους -, αίθουσα για τελετές και γάμους και το κυρίως χολ. Το κάθε τι μπορούν οι επισκέπτες του να το βιώσουν μόνον το χειμώνα, ακόμη και τα έργα τέχνης, καθώς με το που τελειώνει ο χειμώνας όλα αρχίζουν να λειώνουν και σταλαματιά-σταλαματιά χάνονται στα νερά του ποταμού Τόρνε που περνάει εκεί κοντά. Το Ice Hotel, κάθε χρόνο, διαγράφει πλήρη κύκλο.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ετήσια οικοδόμηση του ξενοδοχείου αρχίζει τον Μάρτιο, οπότε και «αλιεύονται» 2.500 τόνοι πάγου από τον Τόρνε. Ο πάγος αποθηκεύεται έως την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, τον Οκτώβριο. Τριάντα τρεις καλλιτέχνες από 13 χώρες καταφτάνουν στο Jukkasjarvi της Σουηδίας για να λαξεύσουν τις 15 σουίτες, την αίθουσα τελετών και το χολ (οι δύο αίθουσες είναι περίφημες για τις κολώνες και τους πολυελαίους από πάγο).

Πέραν της μαγείας του εσωτερικού του ξενοδοχείου, η ασφάλεια της διανυκτέρευσης είναι βεβαιωμένη. Τους επισκέπτες υποδέχεται οδηγός του Ice Hotel ο οποίος τους καθοδηγεί σε «μάθημα επιβίωσης»: κατάλληλη ενδυμασία και ετοιμασία του κρεβατιού με αρκτικούς υπνόσακους (για θερμοκρασίες έως και μείον 25 βαθμούς Κελσίου).