Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 08:51

Ντε Γκλας - Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από... πάγο (Φωτογραφίες)

Viral έχει γίνει αυτό το ξενοδοχείο στον Καναδά, το οποίο είναι όλο φτιαγμένο από πραγματικό πάγο.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο ντε Γκλας το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πέρσι και υποδέχτηκε τους ατρόμητους επισκέπτες που αγαπούν τον πάγο και την περιπέτεια.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο που φέτος θα ανοίξει τον Ιανουάριο βρίσκεται 20 λεπτά μακριά από την πόλη Κεμπέκ του Καναδά και έχει χτιστεί δίπλα από ένα πολυτελές ξενοδοχείο (όχι από πάγο) έτσι ώστε να έχουν εναλλακτική επιλογή όσοι δεν αντέξουν να μείνουν εκεί.

Μοιάζοντας με παγωμένο παλάτι, το Ντε Γκλας είναι κατασκευασμένο όλο από πάγο... από τους τοίχους μέχρι τα κρεβάτια που κοιμούνται οι επισκέπτες.

Οι εργασίες ξεκινούν κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο όπου φορτηγά που μεταφέρουν νερό φτάνουν στο συγκεκριμένο κτίριο, ώστε να το... παγώσουν.

Εκεί οι υπεύθυνοι του μαγαζιού ψεκάζουν νερό μέσα και γύρω από το ξενοδοχείο, το οποίο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που έχει έξω παγώνει. Ετσι παγωμένο ξενοδοχείο παίρνει σάρκα και οστά.

Παγωμένοι πολυέλαιοι, γλυπτά, κρεβάτια από πάγο, παγοκολόνες, μπαρ καθώς και παγο-καθίσματα είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που αναλαμβάνει να φτιάξει μία συγκεκριμένη ομάδα μέσα στο ξενοδοχείο Ντε Γλας.

Οπως αναφέρει το Forbes ακόμη και τα ποτήρια στο μπαρ είναι φτιαγμένα από πάγο και φυσικά αυτά δεν είναι διακοσμητικά, αλλά χρησιμοποιούνται αντί των κλασικών ποτηριών.

Μάλιστα μετά το τέλος της μέρας, τα ποτήρια αυτά δεν καθαρίζονται με κάποιο πανί, αλλά με ένα ειδικό σίδερο ατμού που διώχνει μακριά όλα τα μικρόβια. Οσο για το μπαρ, εκεί δεν σερβίρονται ζεστά ροφήματα, καθώς έτσι τα ποτήρια θα έλιωναν, παρά μόνο σαμπάνια και διάφορων ειδών κοκτέιλ, τα οποία και σερβίρονται με μπόλικο πάγο.

Το ξενοδοχείο επίσης διαθέτει και εκκλησάκι (φυσικά και αυτό πάγο), στο οποίο διοργανώνονται και γάμοι από όσους θέλουν να νιώσουν για λίγο βασιλιάδες και βασίλισσες του πάγου.

Η πραγματική πρόκληση βέβαια είναι να κοιμηθεί κανείς μέσα σε αυτό το «ιγκλού», καθώς οι τοίχοι και τα κρεβάτια είναι όλα από πάγο.

Πώς λοιπόν είναι να κοιμάται κανείς σε ένα δωμάτιο από πάγο;

Αρχικά σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ξενοδοχείου τα δωμάτια δεν διαθέτουν δικές τους τουαλέτες, ούτε καν πόρτες.

Οι επισκέπτες κοιμούνται πάνω σε βαμβακερά στρώματα, ενώ το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η ώρα που φοράς τις πιτζάμες σου, καθώς αναγκάζεσαι να ξεντυθείς.

Μάλιστα υπάρχει ειδικός χώρος που πρέπει να τοποθετήσεις τα παπούτσια και τα ρούχα σου, ώστε να μην παγώσουν.

Πέρα από το στρώμα, ο επισκέπτης θα χρειαστεί και έναν υπνόσακο, το οποίο θα κλείσει μέχρι πάνω αφήνοντας εκτεθειμένο μόνο το πρόσωπό του.

Πάντως για παν ενδεχόμενο, το συγκρότημα διαθέτει κανονικά υπνοδωμάτια πολύ κοντά στο ξενοδοχείο του πάγου, ώστε να μην χρειαστεί κάποιος να χάσει τον ύπνο του σε περίπτωση που δεν αντέξει στο ιγκλού.

Το ξενοδοχείο θα ανοίξει 23 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τον Μάρτιο του 2019.