Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 08:43

Κοπεγχάγη: Ένα διαφορετικό κατάλυμα μέσα στην πολυτέλεια (Φωτογραφίες)

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα του να μείνετε σε έναν γερανό; Σίγουρα όχι αρκετά δελεαστική. Τι θα απαντούσατε, ωστόσο, αν μαθαίνετε ότι μία διανυκτέρευση σε γερανό κοστίζει από… 2.500 ευρώ τη βραδιά;

Όχι, δεν «κάνουν» ευρώ τα μάτια σας! Διαβάσατε πολύ σωστά! Ο λόγος για το The Krane, στην πόλη της Κοπεγχάγης. Φυσικά, δεν πρόκειται για έναν απλό γερανό, αλλά για έναν πρώην γερανό που έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές καταφύγιο για δύο.

Στο λιμάνι Nordhavnen, στο βόρειο τμήμα της Κοπεγχάγης, λοιπόν, ένας πρώην γερανός γεώτρησης λειτουργεί πλέον ως πολυτελές κατάλυμα για δύο, με δικό του σπα και ιδιωτική βεράντα.

Το The Krane καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους, με τον καθένα από αυτούς να μπορεί να ενοικιαστεί ξεχωριστά. Στον πρώτο λειτουργεί χώρος υποδοχής με υπηρεσία θυρωρού, μία αίθουσα συνεδριάσεων περιβαλλόμενη από γυάλινες τζαμαρίες συναντάται στο δεύτερο, ένα ιδιωτικό σπα στο τρίτο επίπεδο και στον τελευταίο όροφο το δωμάτιο, απ΄όπου απολαμβάνετε πανοραμική θέα στο λιμάνι της δανέζικης πρωτεύουσας.

Οι εσωτερικοί χώροι κινούνται σε σκούρες αποχρώσεις, εμπνευσμένες από το σκουρόχρωμα γκρι του άνθρακα, ενώ τα κομψά, χειροποίητα έπιπλα από δέρμα, ξύλο, ατσάλι και πέτρα σε συνδυασμό με τα επιλεγμένα έργα που διακοσμούν τους χώρους δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία και την ιδιαιτερότητα του σκανδιναβικού ντιζάιν.

Πηγή: thekrane.dk