Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 08:34

Time Out: Αθηναϊκή γειτονιά ανάμεσα στις 50 πιο cool του κόσμου (pics)

Ποιος θέλει να είναι ένας απλός τουρίστας στα ταξίδια του; Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αυτές τις μέρες θέλουν να βιώσουν εμπειρίες σαν ντόπιοι, να δουν πέρα από τα γνωστά αξιοθέατα και να ανακαλύψουν ξεχωριστές γειτονιές για φαγητό και διασκέδαση σε κάθε προορισμό.

Για όλους εκείνους που θέλουν να πάρουν μια αυθεντική γεύση από τον τόπο που επισκέπτονται, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Time Out έφτιαξαν μια λίστα με τις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου, που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει στη λίστα του. Ανάμεσα σε αυτές, μάλιστα, υπάρχει και μία της Αθήνας. Για να φτιαχτεί αυτή η λίστα, ρώτησαν περισσότερα από 15.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο για τις καλύτερες (αλλά και τις πιο υπερεκτιμημένες) γειτονιές στην πόλη τους. Παράγοντες όπως η ποιότητα και η πρωτοτυπία των καινούργιων μαγαζιών που ανοίγουν σε αυτές τις γειτονιές, το πόσο οικονομική είναι η διαμονή εκεί, αλλά και το κατά πόσο δελεαστικές είναι οι επιλογές που διαθέτει για τους επισκέπτες της πόλης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πολύχρωμη γειτονιά Embajadores στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τους συντάκτες του Time Out, σε αυτή τη γειτονιά βρίσκεις τα πάντα: έντονη νυχτερινή ζωή, εντυπωσιακά έργα street art, υψηλή κουλτούρα, καλό φαγητό και κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Euljiro στη Σεούλ, μια industrial περιοχή γεμάτη με τυπογραφεία, αποθήκες και old school φαγάδικα, αλλά και με μυστικά και cool μπαράκια και cafes που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Στην τρίτη θέση συναντάμε μια γειτονιά της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία. Σύμφωνα με το Time Out, η Nueva Villa de Aburrá είναι σημείο συνάντησης των rockers και των punks της πόλης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή για τους νέους που αγαπούν τη μουσική, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται εδώ συχνά.

Γοητευτικές γειτονιές στη Λισαβόνα, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Τόκυο, το Λος Άντζελες και τη Μελβούρνη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Time Out, ενώ την 4η θέση καταλαμβάνει μια αθηναϊκή γειτονιά που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Στην τέταρτη θέση της λίστας φιγουράρει το Μεταξουργείο, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της Αθήνας, διατηρώντας σχετικά ανέπαφο το πολύ ιδιαίτερο χρώμα του. Μια βόλτα στα στενά του αρκεί για να ανακαλύψει κανείς στέκια-μικρούς θησαυρούς με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, σπιτική κουζίνα και καλές τιμές που συνάδουν τόσο με την εποχή όσο και με το χαρακτήρα της περιοχής.

Οι συντάκτες του Time Out προτείνουν στους επισκέπτες της Αθήνας να επισκεφτούν το μεζεδοπωλείο Σεϋχέλλες για νόστιμο ελληνικό φαγητό και να απολαύσουν ένα cocktail στα τραπεζάκια που απλώνει ο Μπλε Παπαγάλος στην όμορφη Πλατεία Αυδή. Το αφιέρωμα αναφέρεται και στο Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι που διαθέτει μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate και διοργανώνει επιτυχημένα events με DJs.

Οι top 50 cool γειτονιές του κόσμου σύμφωνα με το Time Out είναι οι:

Embajadores, Madrid

Euljiro, Seoul

Nueva Villa de Aburrá, Medellin

Metaxourgeio, Athens

Princípe Real, Lisbon

Strasbourg-Saint-Denis, Paris

Neukölln, Berlin

Yanaka, Tokyo

Highland Park, Los Angeles

Fitzroy, Melbourne

Peckham, London

Noord, Amsterdam

Ancoats, Manchester

Enmore, Sydney

Bandra West, Mumbai

Shuk HaPishpeshim, Tel Aviv-Jaffa

West Village, New York

West Loop, Chicago

Tangba Jie, Chengdu

Osu, Accra

City Bowl District, Cape Town

 

Sant Antoni, Barcelona

Monti, Rome

Leith, Edinburgh

Hornstull, Stockholm

Sololaki, Tbilisi

Phibsboro, Dublin

Botafogo, Rio de Janeiro

Former French Concession, Shanghai

Roma, Mexico City

Cedofeita, Porto

Prawirotaman, Yogyakarta

Wynwood, Miami

Hayes Valley, San Francisco

Wan Chai, Hong Kong

Ari, Bangkok

Petite Italie, Montreal

Karlín, Prague

Dufferin Grove, Toronto

Central District, Seattle

Palermo Soho, Buenos Aires

 

Damansara Heights, Kuala Lumpur

Kadıköy, Istanbul

Tanjong Pagar, Singapore

Kitay-Gorod, Moscow

Langstrasse, Zurich

Safdarjung Enclave, New Delhi

South End, Boston

Sanlitun, Beijing

Dubai Marina and Jumeirah Beach Residence, Dubai