Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 08:49

Ντένβερ - Η ιστορική πόλη των ΗΠΑ (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Κολοράντο συνδυάζει εκλεπτυσμένο αέρα και ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου.

Το Ντένβερ είναι η πρωτεύουσα και η πιο πολυπληθής πόλη της πολιτείας και ιδρύθηκε ως πόλη ορυχείων. Η ιστορική πόλη της Δύσης κτίστηκε το 1858 σε υψόμετρο 1.600 μέτρων - εξ ου και το προσωνύμιο «The Mile High City».

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να δουν από κοντά ή να κάνουν σκι στα Βραχώδη Όρη, ενώ ταυτόχρονα είναι έδρα τεσσάρων μεγάλων αθλητικών ομάδων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ιστορική πλατεία Larimer, στο κέντρο του Ντένβερ και το Μουσείο Τέχνης του Ιταλού αρχιτέκτονα Τζιο Πόντι που είναι από μόνο του ένα μνημείο αρχιτεκτονικής. Ακόμη, το Clyfford Still Museum, με έργα του διάσημου εξπρεσιονιστή ζωγράφου και το History Colorado Center που παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη ζωή των κατοίκων στην πολιτεία των μεταλλωρύχων, μέσα από διαδραστικά εκθέματα.

Στις όχθες του Cherry Creek μάλιστα, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα ο χρυσός. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την παραδοσιακή αγορά, με vintage μαγαζιά στο Southwest Denver ενώ στην παλιά South Gaylord, μια σειρά από παλιά σπίτια έχουν μετατραπεί σε πολυχώρους, μπουτίκ, οινοπωλεία και γκαλερί.

Τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε γαστρονομικό προορισμό ενώ η πόλη είναι γνωστή και για την παραγωγή μπίρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#denver #colorado #denvercolorado #downtowndenver #downtown #usa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank De Jesús (@frankdejesus0314) στις

Βίντεο: Blue Mantle Films