Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 08:49

Βαρανάσι - Περιήγηση στη μυστηριακή Ινδία (Βίντεο+φωτογραφίες)

Επιβλητικοί ναοί, μυρωδιές, γεύσεις, έθιμα και παραδόσεις που διατηρούνται επί χιλιάδες χρόνια, συνθέτουν την πόλη Βαρανάσι με την πανάρχαια ιστορία.

Η Μέκκα των Ινδουστών βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα στις όχθες του Γάγγη, στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Είναι γνωστή και ως η Πόλη των ναών και είναι γενέτειρα πολλών φημισμένων συγγραφέων.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο και αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους Ινδουιστές, οι οποίοι συρρέουν εδώ για να βουτήξουν στον ιερό ποταμό.

Για τους πιστούς, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο Manikarnika.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μνημείο της «Μητέρας Ινδίας», να ψωνίσει στις πολύχρωμες αγορές, να κάνει βόλτα στα γραφικά στενά δρομάκια με τα τρίκυκλα και να δει από κοντά την τελετή Aarti με τα εκατοντάδες «ντίουας» (λάμπες-κεριά) να επιπλέουν στον Γάγγη.

Βίντεο: PixelDo Media