Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 08:16

Expedia: Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων στις διακοπές

Οι απανταχού τουρίστες, αναζητούν στο διαδίκτυο φτηνότερες απευθείας πτήσεις και προσφορές σε ξενοδοχεία,  όμως ποια είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή να πραγματοποιήσει κανείς μια κράτηση;

Οι πέντε κορυφαίες συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων της Expedia που ακολουθούν, δοκιμάστηκαν πολλάκις στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας έρευνας ταξιδιών. 

Επιπλέον, όπως αναφέρει το protothema, με την Expedia Add On, ο τουρίστας μπορεί να ξεχωρίσει την κράτηση της πτήσης από τις κρατήσεις ξενοδοχείου και αυτοκινήτου, παρακολουθώντας παράλληλα τις προσφορές και τις εκπτώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.



Συνδυαστικές κρατήσεις

Ανεξάρτητα από το πώς θέλει κανείς να ολοκληρώσει μια κράτηση, μπορεί να έχει ταυτόχρονα πρόσβαση σε εξαιρετικές τιμές, είτε μέσω ενός προσαρμόσιμου πακέτου, είτε περιμένοντας και παρακολουθώντας, ώστε όταν έρθει η ώρα της πτήσης, μπορεί να έχει έκπτωση μέχρι και 41% στο ξενοδοχείο ή στην ενοικίαση του αυτοκινήτου.  

Είναι ένας απλός τρόπος πρόσβασης σε πολλές επιλογές αλλά και σημαντικής εξοικονόμησης χρημάτων.

Καλύτερη μέρα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων

Η Κυριακή είναι, κατά μέσο όρο, η φθηνότερη ημέρα για να κλείσει ένας τουρίστας αεροπορικά εισιτήρια. Η μέση τιμή εισιτηρίου την Κυριακή είναι 25% χαμηλότερη από οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Για τις διεθνείς πτήσεις, το ποσοστό φτάνει έως και το 10%.

Έγκαιρες κρατήσεις

Οι κρατήσεις είναι καλό να γίνονται τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι τουρίστες εξοικονομούν κατά μέσο όρο 20%. Ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση μπορεί να γίνει εάν μια κράτηση πραγματοποιηθεί 3 μήνες νωρίτερα.Καλύτερος μήνας αεροπορικών κρατήσεωνΓια πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλύτεροι μήνες είναι ο Μάιος αν πρόκειται για διεθνείς πτήσεις και ο Δεκέμβριος για τις πτήσεις εσωτερικού.

Έξυπνες εφαρμογές

Η κράτηση μέσω έξυπνων εφαρμογών κινητού τηλεφώνου,  μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κλείσει κανείς  την πιο συμφέρουσα συμφωνία ταξιδιού, καθώς πολλές εταιρείες προσφέρουν στους τουρίστες υπηρεσίες αποκλειστικά και μόνο μέσω των συγκεκριμένων εφαρμογών. Τέλος, η εγγραφή σε σχετικά ενημερωτικά δελτία, πληροφορούν άμεσα τους τουρίστες για  μεγάλες εκπτώσεις σε αρκετούς προορισμούς του κόσμου.