Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 08:00

Φουρόρε - Μια ονειρική μικρή παραλία στη νοτιοδυτική Ιταλία (Βίντεο+φωτογραφίες)

Ένα μικρό χωριό με σπιτάκια διάσπαρτα στο βουνό και με εκπληκτική θέα στη θάλασσα που κρύβει μια ονειρική μικρή παραλία.

Ο λόγος για το Φουρόρε που βρίσκεται στην επαρχία Σαλέρνο της Καμπανίας, στη νοτιοδυτική Ιταλία και είναι χτισμένο στα βράχια ανάμεσα σε λεμονιές.

Το γραφικό χωριό είναι σχεδόν κρυμμένο στο πέρασμα του ταξιδιώτη, καθώς τα σπίτια είναι αραιοκατοικημένα, τα μονοπάτια και οι σκάλες που οδηγούν στο χωριό δεν είναι ορατά από την ακτή και δεν υπάρχει κεντρική πλατεία. Γι' αυτό το λόγο του δόθηκε και η ονομασία «το χωριό που δεν υπάρχει».

Το κυριότερο αξιοθέατο του Φουρόρε είναι το φιορδ, ένα στενό φαράγγι που δημιουργήθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα πριν από αιώνες. Το φιόρδ διαπερνά ένα μονότοξο γεφύρι 30 μέτρων όπου λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι το Διεθνές Πρωτάθλημα Κατάδυσης.

Η μικρή παραλία με τα καταγάλανα νερά προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, ενώ ακριβώς από πάνω σαν κολλημένα πάνω στα βράχια βρίσκεται ένα συγκρότημα από παλιά σπίτια ψαράδων.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, πριν χρόνια ο δήμαρχος θέλησε να ξαναβάλει το χωριό στο χάρτη και αποφάσισε να βαφτούν τα σπίτια σε έντονο χρώμα, ώστε να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Κάθε Σεπτέμβρη μάλιστα πραγματοποιείται μια πρωτότυπη διοργάνωση. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην περιοχή για να βάψουν τις προσόψεις των κτιρίων με τα χρώματα της αρεσκείας τους.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @niccswim στις

Βίντεο: Riede94