Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 08:30

Πάλμα ντε Μαγιόρκα - Η μεσογειακή πόλη που εντυπωσιάζει (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με χρυσαφένιες και λευκές αμμουδιές η Πάλμα ντε Μαγιόρκα αποτέλεσε αντικείμενο… πόθου θρυλικών θαλασσοπόρων αλλά και εκπροσώπων του διεθνούς τζετ σετ.

Η όμορφη μεσογειακή πόλη και πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων Νήσων αποτελεί ένα σαγηνευτικό κράμα αραβικών και καταλανικών πολιτισμικών επιρροών.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Παλιά πόλη της Πάλμα που αποτελούσε πρώην οχυρό των Μαυριτανών και να περπατήσει στο γοητευτικό λαβύρινθο στενοσόκακων. Λουσμένη στο φως της Μεσογείου και με ιστορία 2 χιλιάδων χρόνων εντυπωσιάζει με τα υπέροχα τοπία, το Κάστρο Μπελβέρ του 14ου αιώνα και το Μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Ο επισκέπτης θα περπατήσει στη μαρίνα με τα πολυτελή σκάφη στην άκρη της φοινικόστρωτης Passeig de Maritim, το ισπανικό βασιλικό ανάκτορο της Πάλμας, όπου διέμεναν άλλοτε οι Άραβες διοικητές καθώς και οι ιστορικοί οίκοι Μορέλ, Ολεάθα και Βιβότ.

Θα κολυμπήσει στην παραλία Formentor, η οποία διαθέτει ένα χιλιόμετρο αμμουδιά, στην παραλία Alcúdia και στην Cala Agulla με τη λευκή άμμο και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την παραλία.

Βίντεο: Drone Travel