Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 08:40

Κάπρι - Ταξίδι στο αστέρι του Κόλπου της Νάπολι (Βίντεο+φωτογραφίες)

Με εντυπωσιακή θέα, την πιο γαλάζια θάλασσα και μυρωδιά από άνθη λεμονιάς στην ατμόσφαιρα το Κάπρι αποτελεί προορισμό από μόνο του.

Από τη δεκαετία του ’50 καθιερώθηκε ως νησί της dolce vita και αποτελούσε από τότε αγαπημένο προορισμό των σταρ. Με ονειρική, εξωπραγματική ατμόσφαιρα και ελιτίστικη αίσθηση γοητεύει τους επισκέπτες.

Το πιο ονομαστό από τα νησιά του Κόλπου της Νάπολι θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής, με κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα και ρωμαϊκές επαύλεις με φόντο μια οργιώδη και πολύχρωμη βλάστηση.

Το νησί διαθέτει δύο οικισμούς, το Κάπρι και το Ανακάπρι και αποτελούσε θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φωτεινό Γαλάζιο Σπήλαιο, τα εντυπωσιακά βράχια Faraglioni και το Palazzo al Mare, ενώ μπορεί να κάνει snorkeling στην παραλία Marina Piccola.

Σύμφωνα με το θρύλο, εκεί βρίσκεται το σημείο όπου ο Οδυσσέας παραλίγο να υποκύψει στο τραγούδι των Σειρήνων. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει το Κάπρι περπατώντας στη μικρή Piazza Umberto και στη La Migliera, ένα πανοραμικό μονοπάτι των Ρωμαϊκών χρόνων.

Βίντεο: PARADISE PICNIC